Zavřít reklamu

Just Mobile Tenc iconVsadím se, že většina z nás si mnohem raději na svůj iPhone nasadí minimalistický a nejlépe ještě průhledný, tenký obal, než abychom jej zaplácli nějakým masivním pouzdrem, který zabije krásu našich iPhonů. Tenký obal pak ale slouží spíše jen jako ochrana před různými ťukanci a škrábanci, než před tvrdými pády, a tak obvykle schytá všechny škrábance za telefon, což je po pár týdnech používání vidět a obal není pěkný. Teď si ale představte kryt, který je průhledný, nádherně tenký, perfektně sedí na telefonu a ještě navíc umí sám opravit škrábance. Nevěříte, že takový obal existuje? Seznamte se s Just Mobile Tenc.

Just Mobile Tenc je nástupce úspěšnému krytu Innerexile Hydra, o kterém jste už před rokem mohli číst na LsA. Oproti němu je ale tenčí a nabídne výrazně kvalitnější zpracování, což se projeví zejména tím, že obal na iPhonu perfektně sedí, nevrže a ještě lépe opraví škrábance. Tenc se totiž chlubí samoléčící schopností, jelikož je vyroben ze speciálního materiálu, který je na první pohled pevný jako plast, ale při doteku jakoby připomínal gumu. Díky tomu se snadno nasazuje i sundavá a na iPhonu sedí jako přikovaný.

Recenze Just Mobile Tenc 1

Právě díky jedinečnému materiálu dokáže nabídnout takové vlastnosti jako opravu škrábanců, kterou jsem jednoduše musel vyzkoušet. Už kdysi jsem totiž vlastnil průhledný, minimalistický obal pro iPhone, který mě vyšel na podobné peníze jako Just Mobile Tenc, ale po pár týdnech se ukázalo, že ani zdaleka nedosahuje takových kvalit, jelikož začal na telefonu vrzat a hlavně se neuvěřitelně rychle a snadno poškrábal, což vypadalo snad ještě hůř, než kdybych na iPhone nasadil nějaký výraznější obal, protože telefon vypadal ošuntěle. Proto jsem byl k podobným transparentním obalům poměrně skeptický, ale když se mi do rukou dostal Tenc, svůj názor jsem zase přehodnotil.

Kryt jsem totiž testoval několik týdnů, a to dokonce ve všech třech variantách, v kterých je dostupný. Nedělal jsem si moc hlavu s tím, zda se obalu něco stane, a tak jsem jej nosil v kapse se sluchátky, někdy i s klíči. Výsledek? Samoléčící schopnost opravdu funguje. I dnes totiž obal vypadá téměř jako nový a oproti mému starému krytu je nesrovnatelně kvalitnější a odolnější.

Recenze Just Mobile Tenc 2

Musím však upozornit, že samoléčící schopnost nefunguje tak, že vezmete nůž nebo klíče, začnete do obalu rýt a budete s úžasem sledovat, jak se zacelují rýhy. Just Mobile Tenc dokáže opravit jen takové škrábance, které vám vzniknou běžným používáním, tedy právě takové, které vznikají při nošení mobilu v kapse nebo třeba kabelce s ostatními věcmi, případně při pravidelném pokládání na drsnější povrch.

Jak už jsem zmínil výše, k dispozici jsem měl všechny tři varianty – čistě průhlednou, matně průhlednou a matně černou. Je těžké určit, která ze tří variant je ta nejlepší, ale osobně jsem si oblíbil čistě průhlednou. Přišlo mi totiž, že se nejlépe drží v ruce, jelikož vůbec neklouže a navíc působí, jakoby na iPhonu žádný obal ani nebyl. Naproti tomu matná působí o něco elegantněji, také je minimalisticky průhledná, ale v ruce nedrží tak přikovaně, jako čistě průhledná varianta, jelikož trochu klouže. Poslední varianta, matně černá, působí v ruce úplně stejně jako matně průhledná, ale nakousnuté jablíčko respektive celá záda přes ní nejsou tak jasně vidět, jako u předchozích dvou. Naopak se ale skvěle hodí pro Space Gray variantu iPhonu 6/6s, jelikož mu dodává jakýsi elegantnější šmrnc.

Recenze Just Mobile Tenc 3

Kdybych měl zhodnotit konstrukci obalu, tak obzvláště bych pochválil zaoblené výřezy pro všechna tlačítka i konektory a poté především zaoblené hrany obalu, které lehce přesahují přes displej telefonu. Právě zaoblené hrany zajistí, že telefon klidně můžete na stůl položit displejem dolů a šetřit tak díky novým funkcím v iOS 9 baterii, aniž byste se báli, že si displej o stůl poškrábete. Navíc zaoblení ochrání rohy, hrany a hlavně displej i při pádu telefonu na zem, což vám ve výsledku může ušetřit tisíce korun. Když ale iPhone spadne displejem na nerovný povrch nebo například na hranu stolu, tak ani zaoblené hrany mu nepomůžou. V takovém případě se hodí mít na displeji tvrzené sklo. Osobně jsem si k obalu pořídil sklo Hoco, které je sice levnější, než jiná skla od známějších značek, ale nabídne v podstatě stejnou kvalitu. Naopak mi u konstrukce trochu vadí, že není chráněna spodní hrana telefonu a pokud právě na ní telefon spadne, je zřejmé, že se poškodí.

Resumé
Obal Just Mobile Tenc mi poprvé ukázal, že se vyplatí pořídit si dražší, ale značkový kryt na iPhone. Často se totiž objevují tvrzení, že se vyplatí kupovat iPhone obaly na eBay, kde stojí zlomek ceny, ale jsou v podstatě stejné, jako obaly od známých značek za mnohonásobně vyšší ceny. Jenže obal jako je Tenc byste na eBay hledali jen těžko, a to hlavně kvůli speciálnímu materiálu, který je pevný, zároveň ohebný a ještě samoléčící. Pokud chcete, aby byla krása vašeho iPhonu vidět a ve výsledku, aby ani nebylo poznat, že na iPhonu nějaký obal vlastně máte, určitě jděte do Just Mobile Tenc. Samoléčící schopnost je opravdu užitečná a minimalističnost obalu je více než perfektní. Sám jsem si čistě průhlednou variantu po vyzkoušení pořídil, jelikož lepší kryt jsem ani po tolika recenzích v ruce ještě neměl.

  • Obal Just Mobile Tenc si můžete zakoupit v čistě průhledné, matně průhlednématně černé na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro
Recenze Just Mobile Tenc 6
Recenze Just Mobile Tenc 5
Recenze Just Mobile Tenc 4
Recenze Just Mobile Tenc 9
Recenze Just Mobile Tenc 8
Recenze Just Mobile Tenc 7

Dnes nejčtenější

.