Zavřít reklamu

Sem tam se objeví nějaké zvěsti o tom, že někdo našel svůj starý iPhone ztracený/utopený/zamrzlý/zahrabaný a i přesto stále fungoval. Těžko říct, co je na těchto příbězích pravdivé, ovšem stávají se a lidé si o nich pak často vypráví. Leckdy je těžko uvěřitelné to, že telefon dokáže přežít několikadenní pobyt pod vodou, když leckdy stačí obyčejný pád a je po všem. Dnes se na webu objevil další podobný případ, který je ovšem velmi dobře zdokumentovaný na to, aby se jednalo o nějaký senzace chtivý podvrh. 

Michael Guntrum z Pensylvánie ztratil v roce 2015 svůj iPhone 4. Respektive ho utopil poté, co mu sklouzl z klína do vody během rybaření. Bohužel rybařil na zamrzlém rybníku, ve kterém si udělal malou díru na hladině. Telefon se tedy odporoučel ke dnu a Michael měl smůlu. Shodou okolností byl v září téhož roku rybník vypuštěn, kvůli problémům s přehradní nádrží.

V tuto chvíli nastupuje na scénu Daniel Kalgren, který se vydal hledat ztracené a utopené poklady, které se mohly na dně jezera nacházet. Se svým detektorem kovů prohledával rozbahněné dno jezera, až našel v říjnu tohoto roku iPhone 4 Michaela Guntruma. K jeho překvapení telefon fungoval. Bylo potřeba jej jen pořádně vyčistit a na dva dny umístit do nádoby s rýží, která vysála veškerou vlhkost.

Telefon byl údajně pohřben více než v 15 centimetrů hlubokém bahně. Hlavním důvodem, proč několikaměsíční pobyt pod vodou a v zamrzlém bahně přežil, byl fakt, že se nacházel v kvalitním ochranném obalu. Nějaká voda a nečistoty se dovnitř dostaly, ovšem nejednalo se o žádné likvidační množství. Po dvou dnech vysoušení se iPhone 4 zapnul. Znovu nalezený iPhone tak poputuje zpět ke svému původnímu majiteli.

19125-19080-nonsensestory2-l

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.