Zavřít reklamu

Obalů pro iPhone 7 už existují mraky, a tak si na své přijde v podstatě každý. O několika typech jsme již psali, a tak pokud si potrpíte na minimalistický nebo luxusní obal, mohli jste si u nás přečíst už pár recenzí. Pokud jste ale zastánci minimalismu a zároveň chcete obalem chránit i svůj displej, pak pro vás dnešní recenze bude jako dělaná. Do redakce se nám totiž dostal zavírací obal X-Doria Engage Folio, který chrání jak záda, tak i displej iPhonu a zároveň nezakrývá jeho skvělý design.

Engage Folio je zavírací obal, kterých existují stovky, možná i tisíce. Jenže varianta od X-Doria je přeci jen něčím výjimečná. Chlubí se totiž průhlednými zády z polykarbonátu, které nezabíjí povedený design iPhonu. Přední část chránící displej je vyrobena ze syntetické kůže a na její vnitřní části se nachází dvě kapsy na karty, případně na papírové peníze, tudíž obal poslouží i jako malá peněženka. Skvělé je, že se přední část přichytí k obalu pomocí magnetu, což se mi na obalu opravdu líbí. Navíc lze magnet využít i při překlopení přední části dozadu, aby se k obalu přichytila, nevlála ve vzduchu a tím nepřekážela.

Zadní část je skutečně zcela transparentní, takže záda vašeho iPhonu mohou svou krásu ukazovat světu i nadále. Jediným rušivým prvkem je kovová část, která je potřebná pro již zmíněné přichycení přední části. Celkově obal působí kvalitně, dobře se nasazuje i sundavá a chráněná je i vystupující čočka fotoaparátu. K power tlačítku je snadné se dostat, ale abyste se dostali k tlačítku pro snížení/zvýšení hlasitosti a k přepínači mezi tichým a hlasitým režimem, tak je potřeba překlopit přední část dozadu. To je ovšem problém všech zavíracích obalů, nejenom X-Doria Engage Folio.

Resumé

Osobně příliš velkým fanouškem zavíracích obalů nejsem, ale pokud vám vyhovují, tak vám mohu X-Doria Engage Folio doporučit. Plusové body u mě získala hlavně průhledná zadní část a pak magnet, kterým se přichycuje přední část chránící displej ke zbytku pouzdra a můžete jej využít jak při zavření obalu, tak i při překlopení přední části dozadu, když na iPhonu potřebujete delší dobu něco dělat. Naopak minusový bod dávám za nedostatečně chráněnou spodní část telefonu, která je v obalu krytá jen na rozích, což můžete vidět na přiložených fotografiích v galerii výše.

  • Zavírací obal Recenze X-Doria Engage Folio si můžete zakoupit ve variantách WhiteBlack na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro prodejna
x-doria-engage-folio-fb

Dnes nejčtenější

.