Zavřít reklamu

V mobilním operačním systému iOS se nachází skrytá funkce, která může být užitečná například při řízení. Když vám někdo volá a vy zrovna nemáte čas dívat se na obrazovku, kdo to je, může vám pomoci funkce Oznamovat hovory. Siri vám díky této funkci jméno volajícího, kterého máte v kontaktech, přečte. Tuto funkci přidala kalifornská společnost teprve nedávno a poprvé se vyskytla v iOS 10.

Nová funkce může pomoci například při jízdě na kole, když máte v uších sluchátka a nechcete zastavovat, abyste zbytečně ztráceli čas vytahováním telefonu. V nastavení funkce je možnost oznamování omezit například pouze pokud jste v autě, když je telefon spojen s vozidlem přes bluetooth, nebo pouze při zapojených sluchátkách.

Pokud nevlastníte Apple Watch, je jediným způsobem k rozpoznání kontaktu bez dívání se na displej telefonu nastavení jiného vyzváněcího tónu nebo vibrace ke každému kontaktu. To je však s několika kontakty téměř nemožné rozpoznat a tak je tato nová funkce lepší. K jejímu fungování však musíte mít danou osobu uloženou v kontaktech. Pokud vám zavolá někdo, koho uloženého nemáte, Siri vám oznámí, že volá neznámé číslo.

Jak si na iOS 10 nechat od Siri přečíst, kdo vám volá

  1. Otevřete Nastavení a najděte Telefon.
  2. Hned první položkou v sekci Hovory je „Oznamovat hovory„.
  3. Po kliknutí se vám ukáže nastavení funkce, kde si můžete vybrat mezi Vždy, Sluchátka a auto, Jen sluchátka, či Nikdy.
  4. Vyberte si možnost, která vám vyhovuje.

Jakmile budete mít za nastavených podmínek příchozí hovor, po chvilce vyzvánění se zvuk ztiší a Siri přečte ID volajícího. Poté se vyzvánění vrátí na původní hlasitost a vy můžete v klidu hovor přijmout, nebo odmítnout.

ios-10-oznamit-hovor-fb

Dnes nejčtenější

.