Zavřít reklamu

Zhruba v polovině července jsme vás informovali o tom, že Apple plánuje otevření první vývojářské akademie na Evropské půdě. Původní plán počítal s otevřením nového vzdělávacího centra do konce října letošního roku. Jak se zdá, tak to Apple stihl s velkou časovou rezervou. Nová iOS Developer Academy začíná právě dnes, na půdě University of Naples Federico II. Konkrétněji v kampusech San Giovanni a Teduccio. Jak již název napovídá, objekt se nachází na východním předměstí italské Neapole. Kapacita oboru bude zhruba 200 studentů, které budou vyučovat ti nejlepší z oboru.

Hlavní cíle celého programu je naučit studenty, jak správně psát kód a vytvářet aplikace na mobilní platformu iOS. Celý kurz potrvá 9 měsíců a všichni účastníci dostanou nejnovější Apple produkty (MacBook, iPhone a iPad). Zajímavostí je, že je celý kurz zcela zdarma a studenti tak nemusí zaplatit ani halíř, což je něco, o čem by se mohlo americkým kolegům jenom zdát.

Na oněch 200 míst se hlásilo více než 4000 studentů skrze otevřené přijímací řízení. Letošní rok má být jakýmsi rozjíždějícím ročníkem, jelikož příští rok by měla být kapacita dvojnásobná. Na designu veškerých výukových prostor se primárně podílel Apple a jedná se o vskutku zajímavě řešené učebny. Jedná se specificky zařízené učebny, které obsahují konferenční stoly pro několik lidí, kteří budou tvořit pracovní skupinu. Těchto skupin bude v učebně několik a vyučující bude pracovat s každou zvlášť skrze speciální systém mikrofonů. Celý kurz bude probíhat v angličtině, aby byl přístupný studentům z celého světa.

iosdeveloperacademy

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.