Zavřít reklamu

Od začátku prodeje iPhonu 7 a 7 Plus se jejich noví majitelé setkali už s mnoha problémy. Dalším z problémů se zdá být špatné připojení k automobilům přes bluetooth při přehrávání hudby. Ten se týká v největším počtu majitelů vozů značky BMW, ale jsou známy i případy s automobily značek Hyundai a Kia.

Problém spočívá v odpojování nových iPhonů od infotainment systémů ve vozech. Konkrétně majitelé BMW hlásí, že jsou ve vozidle schopni přehrávat hudbu zhruba 10 sekund a poté infotainment systém ConnectedDrive zamrzne. K opětovnému fungování systému je pak nutné iPhone restartovat, ale problém se po opětovném připojení znovu objeví.

Na stránkách podpory společnosti Apple se s problémem svěřil uživatel Chandy911. „Právě jsem upgradoval na iPhone 7 Plus běžící na iOS 10.0.1 a mám problém s přehráváním hudby přes Bluetooth na BMW ConnectedDrive. Software od BMW jsem aktualizoval z jejich stránky na nejnovější verzi, ale stále mě systém po 5 – 10 sekundách přehrávání hudby přes Bluetooth odpojuje. Zkusil jsem obnovit telefon a nastavit jej jako nové zařízení. Spojení mezi zařízeními jsem na obou z nich smazal, ale problém je stále přítomen.“

Další majitel přinesl informaci, že jeho přechozí modely iPhone 6s a iPhone SE ve vozidle problémy neměly. Apple mu dokonce jeho nový iPhone 7 vyměnil na jiný kus, ale ani to mu od problému nepomohlo. Po odpojení mu iPhone už vůbec neukazuje možnost připojení se k bluetooth přijímači v autě. Jediné, co mu pomáhá, je odstranění připojení a poté musí znovu spárovat obě zařízení.

Německá automobilka na problémy s připojením už zareagovala a údajně společně s Applem pracuje na řešení. „Jsme si vědomi důvodů, kvůli kterým jste se na nás obrátili a aktuálně spolupracujeme s Applem k zajištění kompatibility iPhonu 7 s našimi vozidly. Apple iPhone 7 zatím nebude v našich vozech schváleným zařízením, dokud nedokončíme testování. Zatím nevíme, kdy bude testování iPhonu 7 dokončeno.“

Kalifornská společnost podle všeho některým zákazníkům sdělila, že bude oprava zahrnuta v další aktualizaci operačního systému. Při testování se chyba však objevila i v nejnovější beta verzi iOS 10.1. Podle automobilky by měli majitelé vozů aktualizovat software systému ConnectedDrive. Vozy s Apple CarPlay problémy nemají.

bluetooth-iphone-7-bmw-fb

Zdroj: macrumors

Dnes nejčtenější

.