Zavřít reklamu

Jednou z nejkontroverznější věcí na vydání nového iPhonu 7, je existence Lightning-3,5mm redukce v balení s telefonem. Ta se zde nachází z toho důvodu, aby miliony uživatelů mohly dále používat svá (leckdy opravdu drahá) sluchátka s novým iPhonem, který nemá 3,5mm konektor. Od okamžiku představení nového telefonu se množí reakce na přibalený adaptér. Mnoho lidí ho nemůže vystát už ze své podstaty, že jim bude viset tento „dongle“ z telefonu. Další jsou vděční za to, že mohou stále využívat svá oblíbená sluchátka. Poslední skupina se obává toho, že přítomnost této redukce negativně ovlivní kvalitu samotného přehrávání. Nyní se na webu objevily obrázky toho, co se v redukci vlastně nachází a tento fakt by mohl napovědět, jak bude všechno společně „hrát“.

Za rozebráním tentokrát opět stojí vietnamský blog, který minulý týden jako první rozebral iPhone 7 Plus. Tentokrát se podívali na zoubek tomu, co se nachází pod plastovým obalem originální Lightning redukce. Na celé video se můžete podívat níže.

Co je tedy pod „pokličkou“? V těle konektoru se nachází, naprosto překvapivě DAC pravděpodobně od Cirrus Logic, která má další tři DACy v těle iPhonu 7. DAC (Digital to Analog converter) je zařízením, které se stará o to, že převádí digitální signál do analogové podoby, která jde následně přehrát 3,5mm sluchátky. Stejný DAC se nachází i v nových Lightning EarPods. Přítomnost kvalitního DACu by měla znamenat, že použitím redukce nedojde k výraznému snížení kvality, ale na tyto finální závěry bychom si měli ještě chvíli počkat, než vyjdou první pořádné testy.

lightning-earpods-fb
Lightning EarPods

Zdroj: iPhoneHacks

Dnes nejčtenější

.