Zavřít reklamu

V poslední době už skoro ani nenajdete věc, které by se nedalo říkat takzvaně chytrá nebo inteligentní. Stejně tak je na tom i chytrý vibrátor We-Vibe, který umožňuje své majitelce nebo komukoli, komu dá přístup, ovládat vibrátor pomocí mobilního telefonu. V něm pak může uživatelka nastavovat intenzitu, styl, časové sekvence a další vychytávky, které ji zaručeně přivedou k orgasmu nejlépe, jak to jen jde, tedy nejlépe jak si sama nastaví. Problém je však v tom, že si uživatelky začaly po srpnové bezpečnostní konferenci DefCon stěžovat na to, že o jejich prožitku sbírá společnost We-Vibe data.

To, že We-Vibe data skutečně sbírá, společnost nijak nepopírá, ale tvrdí, že sbírá pouze omezené množství dat, která pomáhají zdokonalovat produkt a přizpůsobovat jej reálným potřebám uživatelek. Pokud tedy žádná uživatelka v historii We-Vibe nepoužije nejnižší míru vibrací a naopak každá touží po nejsilnější možnosti, společnost v příští generaic posune sílu vibrací směrem nahoru a zajistí tak jiné rozpětí, které splní nároky uživatelek. Takto prezentuje sběr dat sama společnost.

Už to uživatelky poměrně vykolejilo a o své orgasmy, respektive o to, co je k nim přivedlo, se dělit nechtějí. Ovšem jedna z uživatelek podala na výrobce žalobu, ve které tvrdí, že na servery výrobce se odesílají data nejen bez předchozího upozornění, ale údajně jsou spárovány s emailovou adresou, kterou je nutné zadat pro registraci produktu. To už je skutečný zásah do soukromí a právě možnost spárovat data s konkrétním uživatelem je tím, na čem stojí celá obžaloba, ke které se přidávají další uživatelky.

Společnost Standard Innovation, která za We-Vibe stojí, zatím kauzu odmítá komentovat, ale jedním dechem dodává, že ochrana soukromí uživatelek je velmi důležitá a chápe, že mají obavy. V nové aktualizaci taktéž přidá informace o tom, co se s daty děje.

A rada na závěr? Nechte to na manželovi nebo přítelovi, a vyvarujete se sběru dat!

we-vibe

Dnes nejčtenější

.