Zavřít reklamu

Apple představil nový iPhone 7 a iPhone 7 Plus teprve minulý týden s tím, že první země jej začnou v obchodech nabízet již tento pátek. Jak to ale obvykle bývá, velcí recenzenti a světoznámé servery dostanou modely na recenze podstatně dříve. Je velice dobře možné, že první telefony dostali recenzenti už minulou středu, krátce po samotné Keynote. Proto tedy není příliš překvapující, když se dnes ráno začaly objevovat první recenze. V následujících dnech se jich bude objevovat čím dál víc, ale z těch současných si zatím můžeme odnést to, že si recenzenti nové modely velmi chválí.

Jednu z nejstřízlivějších recenzí publikoval server The Verge. Autor nový iPhone 7 označil za vynikající mobilní telefon, který ovšem působí lehce nedodělaně. Onu nedodělanost způsobují funkce, kterými telefon sice disponuje, ale v době vydání ještě nejsou podporované – zejména pak wide color gamut, pokročilé využití Taptic Enginu a nové funkce duální kamery, které by měly přijít v průběhu podzimu v rámci softwarového updatu. V recenzi dále zaznělo že ti, kteří letošní model přeskočí, o nic zásadního nepřijdou. iPhone 7 je dle autora jakási přestupní stanice směrem k vizi budoucnosti. Celá nová platforma prý poslouží jako dokonalý základ pro příští model, který má přijít se spoustou revolučních vychytávek. Celou recenzi si můžete přečíst zde. Doprovodné video k recenzi můžete shlédnout níže.

Podstatně pozitivnější je recenze na serveru Mashable, ve které je nový iPhone označen jako zajímavý upgrade, o kterém se vyplatí uvažovat. Autor vyzdvihuje bezchybnou svižnost systému, kvalitní stereo reproduktory (které jsou skvělé například při hraní her) a vynikající výdrž baterie. S modelem Plus se prý přiblížil k dvoudennímu nabíjecímu cyklu při standardním používání. V této recenzi se také autor pustil do testů voděodolnosti, ze kterých vyšel iPhone 7 neposkvrněn. Telefon prý přežije nenadálý pád například do záchodu, ovšem zaplavat by si s ním autor nešel. Jedním z poznatků této recenze je, že Apple nedoporučuje okamžité nabíjení poté, co telefon vyndáte z vody. Lightning port by prý měl minimálně 5 hodin schnout. Recenzi si můžete přečíst zde.

V neposlední řadě tu máme server TechCrunch, který dostal na recenzi iPhone v barevné variantě Jet Black. Právě ta se stala jedním z hlavních důvodů kritiky, jelikož jak autor poznamenal, tato barevná varianta je opravdu velice náchylná k poškrábání. O šmouhách a skvrnách snad ani není třeba mluvit. Týdenní používání se na telefonu projevilo značně (obrázky najdete v recenzi). Autorovi se příliš nelíbilo to, jakým způsobem Taptic Engine vibruje, prý to působí, jakoby vibrovala celá spodní polovina telefonu. To je ovšem jediná výtka směrem k Home Buttonu, jinak se prý jedná o naprosto bezchybný přechod z klasického tlačítka na tento nový způsob. Podle autora Apple úspěšně připravuje své uživatele na to, až Home Button zmizí úplně. Dále je v recenzi zmíněno, že se jedná (u modelu Plus) o pravděpodobně nejlepší fotomobil na trhu. Ačkoliv specifické recenze, zaměřující se konkrétně na fotoaparát, se ještě mnohokrát objeví. Dále pak vyzdvihuje klasické věci typu rychlosti a odladěnosti systému a tak dále. Celou recenzi si můžete přečíst zde.

Oficiální zahájení prodeje je naplánované na 16. září pro země v první vlně. V následujících dnech tedy můžeme očekávat, že se s recenzemi roztrhne pytel. První tuzemské články by se mohly objevit krátce po zahájení prodeje, jelikož spousta recenzentů pojede kupovat telefon do zahraničí.

 

iphone-7-plus-black-fb

Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.