Zavřít reklamu

Unknown-1 (kopie)Spousta lidí už mnohokrát přemýšlela o tom, že by si chtěli vyzkoušet počítačový operační systém od Applu. Zda-li je to tak úžasné, jak všichni tvrdí, nebo je to pouze nafouknutá bublina. Existují v podstatě tři možnosti, jak si s OS X, resp. macOS pohrát. Buď ho musíte spustit ve virtálu, kde se ovšem objevují obrovské výkonnostní problémy, nebo si musíte postavit Hackintosh, což zase není úkon pro každého, nebo si musíte nějaký MacBook/Mac prostě koupit, což je sice nejjednodušší, ale také obvykle nejdražší možnost. Nyní je tu ovšem HackBook Elite.

HackBook Elite je velice zajímavým projektem, který ale nebude mít příliš dlouhého trvání. Za chvíli určitě pochopíte proč. O co tedy jde? Jedná se o projekt, kde hlavní roli hraje 3 roky starý a zrepasovaný Elitebook od HP. V hlinikovo-magnesiovém těle tepe procesor i5 z rodiny Sandy Bridge, až 8GB RAM, až 1TB HDD/SSD a 1600x900p displej na 14″ úhlopříčce. Do této doby je všechno víceméně v pořádku a jedná se tak o starý, ale stále slušně vybavený a kvalitně vyrobený notebook. Hlavní zvláštnost tkví v tom, že místo Windows je na disku nahraný plnohodnotný OS X. (Windows jde ovšem spustil také, skrze DualBoot).

Společnost chce notebook prodávat jako klasický Hackintosh, jen v mobilním podání. A v tom je právě problém, jelikož se to Applu příliš líbit nebude. Obzvláště proto, že za HackBook chtějí 329 dolarů v základní konfiguraci. Autoři na svém webu uvádí, že dostanete hardware MacBooku Pro z roku 2013 za třetinovou cenu. Však se na základní informace a specifikace můžete podívat sami zde. Oněch 329 dolarů je počáteční cena, která jde samozřejmě vyšroubovat jednotlivými upgrady směrem vzhůru. V současné době je vše založené na předobjednávkách, jelikož chtějí autoři vidět, zda-li je o tento produkt nějaký zájem. Pokud vás to zaujalo, stačí na jejich webu zadat e-mail a dozvíte se všechny další potřebné informace. Zejména pak možnosti konfigurace a další. Chcete MacBook, resp. HackBook, za necelých 10 tisíc? Nyní máte možnost. Berte dokud budou, protože to pravděpodobně moc dlouho nebude.

 

hackbook
HP HacBook
HP HacBook Elite FB

Zdroj: Slashgear, Hackbook, živě

Dnes nejčtenější

.