Zavřít reklamu

Hajek iPhone 7 iconiPhone 7 bude prvním mobilním telefonem společnosti Apple, který nebude v základní konfiguraci dodáván s 16GB vnitřní paměti. Tato velikost nás doprovází již od časů iPhonu 5 a Apple konečně pochopil, že v dnešní době velkých fotografií, videí a ostatních multimediálních souborů, je minimum 16GB prostě málo. Nadcházející iPhone 7 proto nabídne minimální kapacitu 32GB, která by tak měla stačit naprosté většině nenáročných uživatelů. Nyní by tuto informaci měly potvrdit uniklé dokumenty z výroby, které potvrzují specifické paměťové čipy, které se budou v iPhonech nacházet. Melo by se jednat o NAND čipy od Toshiby, v kapacitách 32, 128 a 256 GB. 

Rozloučení se s 16GB pamětí je rozhodně důvod k oslavám, co je ovšem poněkud nešťastné, je odstranění možnosti pro 64GB paměť, která je v současných telefonech tzv. „sweetspot“ pro náročnější uživatele. V Applu se asi rozhodli, že pokud si bude chtít uživatel připlatit za větší paměť, tak si připlatí opravdu dost. 256GB varianta je už jen třešničkou na dortu a osobně by mě velice zajímalo, jaké procento prodejů bude tento model zaobírat.

Obrázek pochází od známého zprostředkovatele úniků, který si říká The Maligant. Jedná se o jakousi tabulku, ve které jsou rozepsány kódová označení pro komponenty telefonu, zejména pak paměťové moduly. Z obrázku je patrné, že se dočkáme třech variant – 32, 128 a 256GB. A také to, že výrobcem bude Toshiba, která stojí například za SSD disky značky OCZ. Můžeme tedy očekávat, že paměťové moduly budou  vyrobeny 15nm MLC NAND technologií a s telefonem budou komunikovat přes NVMe rozhraní, které se v iPhonech poprvé objevilo loni, a způsobilo rychlostní „revoluci“.

iphone memory toshiba
iPhone 7 Gold mockup FB

Zdroj: Cultofmac

Dnes nejčtenější

.