Zavřít reklamu

iOS-10-icon-4V pátek Apple dost nečekaně vydal již sedmou beta verzi iOS 10 určenou pro všechny registrované vývojáře a pak také šestou veřejnou betu pro všechny testery. Jednalo se opravdu o malý update, který měl jen pár desítek megabajtů (v závislosti na zařízení). Nová verze pravděpodobně řeší nějakou závažnější (bezpečnostní) chybu, jinak by s ní Apple tolik nechvátal a počkal by s aktualizací až na další týden. Přináší ale iOS 10 Beta 7 i nějaké další novinky?

Popravdě se téměř nic nezměnilo. Někteří z vás si možná mohli všimnou lehce výraznější ikony mobilních dat při stlačení ikony Nastavení na nových iPhonech 6s a 6s Plus, ale jiné vizuální změny se nekonají.

Co se však změnilo a co žádný majitel iPhonu nebo iPadu jistě neodmítne, je rychlost systému. Spousta uživatelů (včetně nás) se shodla, že iOS 10 Beta 7 je znatelně rychlejší. Svižnější a plynulejší jsou především animace při otevírání/zavírání složek, spouštění aplikací a hlavně při vyvolávání 3D Touch menu na ikoně aplikace, a to především na velkém iPhonu 6s Plus, kde se animace lehce zadrhávaly.

Znatelně se ale zrychlilo i Safari. Načítáni stránek a jednolitých objektů webech je nyní také o něco málo rychlejší. Zrychlení jak mobilního Safari, tak i výše zmíněných animací je znát i na starších iPhonech, tudíž i na iPhonu 5, tedy na nejstarším telefonu od Applu, na který lze nový iOS 10 nainstalovat.

iOS 10 Beta 7 FB

Dnes nejčtenější

.