Zavřít reklamu

O2 logoV polovině července si to tuzemský operátor O2 u svých zákazníků pořádně zavařil. Oznámil totiž, že jakmile vyčerpáte všechna svá data, internet se vám už nezpomalí, ale zastaví. To se zákazníkům samozřejmě ani trochu nelíbilo, a tak začali od operátora odcházet a někteří dokonce podávali odvolání k Českému telekomunikačnímu úřadu, aby mohli odstoupit od smlouvy bez sankcí.

Pokud chce zákazník od poloviny července pokračovat v brouzdání na internetu i po vyčerpání dat, musí si zaplatit další balíček a tak pořád dokola, dokud neskončí zúčtovací období. Ve své podstatě by na tom nebylo zase tak moc špatného, kdyby vám O2 vaše zaplacená, ale nevyplýtvaná data převedl i do dalšího měsíce. To se však neděje a zákazníkům se to pochopitelně nelíbí.

O2 se tak na stížnosti rozhodlo reagovat a od 25. října začne převádět všechna dokoupená, ale nevyplýtvaná data do dalšího měsíce. Mluvčí operátora, Lucie Pecháčková, uvedla, že se zmíněnou novinkou přichází O2 jako první síťový operátor, což je jistě pravda, ale ostatní operátoři tuzemští internet nezastavují, pouze zpomalují.

Změna se však týká pouze těch, kteří využívají smluvní tarify. Zákazníci, kteří mají předplacenky, mohou na převádění dat do dalšího měsíce zapomenout. Převedou se samozřejmě i data z balíčku, která získáte v případě, že máte aktivní automatickou obnovu datového objemu.

O2

*zdroj: novinky

Dnes nejčtenější

.