Zavřít reklamu

apple-duha-rainbow-iconApple má pod svým jménem opravdu mnoho všelijakých patentů. Od obecných technologií, přes mobilní telefony, tablety, počítače, hodinky a další mraky zařízení. Jakmile někdo dostane zajímavý nápad, okamžitě se vyplní patentový protokol, co kdyby někdo někdy náhodou… Informování o patentech Applu proto není příliš neobvyklé. Vzhledem k tomu, o jakého technologického giganta se jedná, je kadence přijatých patentů normální. Dnes tu však máme něco, co tu ještě nebylo. Něco co se netýká žádné elektroniky, ale spíše to zasahuje do sféry automobilů. V tomto konkrétním případě vlastně do autobusů!

Občas píšeme o patentech, které na první pohled nevypadají jako něco, čeho bychom se měli v nadcházejících letech dočkat. Tento patent je velice podobný. Stojí za ním švédská společnost BAE Systmes, která ho postupuje společnosti Apple a jedná se o speciální technologii zabývající se propojením dvou pohyblivých součástí automobilu. V podstatě jde o specifické provedení „kloubů“, které známe z kloubových autobusů/trolejbusů/tramvají.

Mnoho lidí čekalo, že první patent od Applu týkající se automobilů bude řešit design, nebo nějaké novátorské interierové řešení. Opak je však pravdou a Apple získal patent na novátorské řešení kloubového spojení dvou samostatných části automobilu. Konkrétněji se jedná o způsob, kterým se ony části ochrání před ledem a sněhem. Dává vám to smysl? Nám příliš ne, ale pokud vás něco napadne, podělte se s námi o tom v diskuzi.

bus
apple-icar-steve-jobs

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.