Zavřít reklamu

Pokémon GO icon 3Vypadá to, že ten neskutečný hype, který vydání Pokémon Go doprovázel, pomalu ale jistě upadá. To ovšem nic nemění na tom, že se stále jedná o celosvětový fenomén, který každým dnem přepisuje nějaké rekordy. Počet hráčů stále stoupá, stejně tak jako stoupá celkový počet stažení. S tím se také váží výdělky, které hra každým dnem generuje. Po více než třech týdnech od spuštění jsou pořád velmi vysoké a nevypadá to, že by se to mělo v dohledné budoucnosti měnit. Stejně tak jako to nevypadá, že by se na další vývoj měli vykašlat sami vývojáři.

Podle průzkumu analytické společnosti App Annie, která se zabývá analýzou různých mobilních platforem a jejich obchodů, překročila hra Pokémon Go 100 milionů unikátních stažení. A aby toho nebylo málo, stále si drží výdělky na úrovni 10 milionů dolarů za každý den. To je velmi obdivuhodné číslo, vzhledem k tomu že vydání hry proběhlo již před třemi týdny. Jak se zdá, zájem hráčů neupadá a s tím, jak se bude hra rozšiřovat do dalších zemí, se nějaký propad nejeví jako příliš reálný.

App Annie dále přichází se zajímavou informací o tom, že tyto extrémní výsledky Pokémon Go nekanibalizují ostatní hry v App Store, respektive Google Play. Popularita této hry prý také zvyšuje atraktivitu her zaměřených na rozšířenou realitu a ve velmi blízké budoucnosti tedy můžeme očekávat nové tituly, které se budou snažit na úspěch Pokémon Go navázat. Zde je ovšem nutné podotknout, že jedním z hlavní důvodů úspěchu PG je především samotná značka Pokémon. Ta se bude konkurentům nahrazovat velice těžko.

Pokémon GO FB

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.