Zavřít reklamu

iPhone 3D glassUž nějaký ten pátek se snažím psát co nejméně a soustředím se na jiné věci okolo vydavatelství a tak když si kluci vzali dovolenou a já jsme zůstal jako jediný na recenzi 3D tvrzeného skla a ultratenkého obalu od iPhonedoplnky.eu, snažil jsem se odkládat recenzi co nejdéle to šlo. Nakonec před odjezdem na pár dní k rodičům jsem na poslední chvíli nalepil sklo na displej a na telefon nasadil obal.

Hned po příjezdu k našim jsem telefon položil na stůl a odešel. Sotva jsem se otočil uslyšel jsem ránu a telefon jsem viděl na zemi. Ochranné sklo bylo ve stavu ve kterém jej můžete vidět na fotografii níže, ale displej telefonu a telefon samotný byly v naprostém pořádku. Řekl jsme si že teď tedy tvrzené sklo za recenzi skutečně stojí a hned jsem si nechal poslat další sklo abych jej podrobně otestoval. Už na začátek recenze jste si měli možnost přečíst, že ochrana skutečně funguje a teď se na ni pojďme podívat trochu podrobněji.

IMG_0517

Začněme 3D FullPro jak zní celý název 3D skla od společnosti Decarth, které je skutečně zakřivené a kopíruje křivky vašeho telefonu. Hlavní rozdíl mezi běžným sklem a tímto sklem je právě v kopírování linií telefonu, které jsou na krajích zakřivené. Sklo kryje skutečně 100% plochy předního panelu telefonu, díky čemuž nehrozí že se poškrábe byť jen jediný milimetr z displeje. Vždy jsem se sklům bránil protože buď snižovaly jas nebo špatně reagovaly na dotyk, vošem 3D FullPro je zcela jiné. Jas mám pocit že naopak zvyšuje a dotyk je stejný jako bez nej, naopak tím že je sklo nové tak na něm podle mého názoru prsty kloužou ještě lépe než na mém téměř rok starém iPhone 6s.

3D glass

Tloušťka skla je pouze 0,33mm takže Touch ID není nijak významně zapustěno pod povrchem skla. Co se týká odolnosti tak je opatřeno cartifikací 9H, což znamená, že jej běžně příliš nepoškrábete a i kdyby, tak od toho je sklo na displeji, aby jste škrábali po skle a né po displeji telefonu. Co je však nejdůležitější a měl jsem možnost si to bohudík ověřit je fakt, že při pádu telefonu ze zhruba metrové výška na kachličky křuplo sklo a nikoli displej telefonu. Sklo drží na telefonu jako přibité a jeho instalace je snadná pokud se podíváte na video přímo na stránkách prodejce. V balení najdete také návod na nalepení, nebo se stačí podívat na YouTube, kde je návod jak sklo nalepit také.

IMG_0523

Když už máme ochráněný displej, je na řadě i tělo telefonu. Zde máte dvě možnosti co se řešení od společnosti Decarth týká a to buď v podobě takzvaného FullFrame krytu a nebo Slim FullFrame krytu. Rozdíl je jednoznačný na první pohled i dotyk. Zatím co FullFrame je 1mm tlustý (asi bych měl napst tenký, ale to ještě nevíte jak tenký je Slim FullFrame) a je průhledný, pocitově spíše z plastu než z gumy.

IMG_0531

Obal je pocitově jako kdyby ze skla a vypadá skutečně velmi dobře. Telefon je chráněn ze všech stran a má chráněné i tlačítka. Všechny otvory jsou poctivě vyřezány. Kryt chrání 100% telefon proti poškrábání a abyste proškrábli 1mm tvrdého plastu, musíte si dát skutečně velmi záležet. Osobně je mi toto řešení sympatičtější než druhá varianta a v současné době jej používám. Telefon vypadá skvěle, není zakrytý jediný milimetr z jeho těla a přitom je chráněn.

IMG_0529

Druhou variantou je Slim FullFrame, kde je kryt tenký neuvěřitelného 0,5mm,  a i tak je stále z plastu a nikoli z gumy, i když tak působí. Je samozřejmě méně odolný na poškození a tak se může stát že neochrání telefon naprosto před každým škrábancem, ovšem zase se jedná o extrémně tenké řešení, které však již není naprosto čiré, ale i čirá varianta má trochu šedý nádech, tak jako každé gumové pouzdro. Navíc má vyztuženou ochranu okolo čočky fotoaparátu, díky čemuž chrání i čočku samotného fotoaparátu.

IMG_0526
Ať už si vyberete jakoukoli variantu, vždy můžete počítat s tím, že obal naprosto dokonale lícuje s 3D Glass a tak máte telefon skutečně ochráněný ze všech stran. Když se podívám na to že mi sklo skutečně ochránilo displej za několik tisíc korun, pak si mylsím ,že pokud nechcete nějaké mativy nebo podobné srandy na obalu, pak se jendá o skvělé řešení jak ochránit telefon ze všech stran včetně displeje. Sklo samotné pak samozřejmě také můžete použít a svůj účel plní na 100%, ovšem v kombinaci s krytem je telefon chráněn ze všech stran.

IMG_0527

 

 

Dnes nejčtenější

.