Zavřít reklamu

iPhone 6 SE iconiPhone dokáže zastat opravdu hodně věcí. Především je to telefon, dále pak schopný komunikátor a vynikající zařízení pro konzumaci multimediálního obsahu. O tom jak skvěle iPhone fotí a natáčí video, jsme se všichni mohli přesvědčit z kampaně „Shot on iPhone“. Ve Francii se však dnes stala poměrně kuriózní věc. Při natáčení jednoho televizního pořadu vypadl krátce po začátku proud. Záložní zdroje byly schopné napájet přídavné osvětlení, ale kamery nefungovaly. V ten moment přišly na scénu iPhony, za pomocí kterých se celý pořad dotočil.

Jedná se o epizodu pořadu On n’est pas Couché (We are not asleep), který vysílá jedna francouzská televize. Služeb iPhonů bylo využito poté, co z ničeho nic vypadl proud. Režii se podařilo za pomoci záložních zdrojů znovu obnovit přísun elektrické energie, avšak ta stačila pouze na zprovoznění celkového osvětlení. Jednotlivé kamery nebyly schopné naběhnout a reálně cokoliv natočit.

V tu chvíli přišly na řadu výrobky společnosti Apple. Produkční tým vytáhl z kapes iPhony jednotliví členové začali pořad natáčet jakoby se nechumelilo. Na záběry z natáčení se můžete podívat ve videu níže. Toto by měl být historicky první případ, kdy byly iPhony využity k natáčení televizního pořadu. Filmování různých reklam, dokumentů, nebo dokonce celovečerních filmů na iPhonech, není žádnou novinkou, ale televizní pořad, to je něco zcela jiného.

Výpadek proudu začal necelé dvě minuty po zahájení natáčení a trval více než 3 hodiny. Autoři pořadu tedy mohou být vděční za to, že jejich štáb vlastní tak dobrá nahrávací zařízení. Pár let zpátky by takovéto řešení bylo absolutně nereálné.

camera_iphone_Selfie

Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.