Zavřít reklamu

Apple Watch Edition icon

Vydání druhé generace chytrých hodinek Apple Watch se podle analytiků pomalu, ale jistě blíží. Ještě není na trhu ani zmiňovaná druhá generace hodinek, ale analytici a některé úniky nám dokazují, jakých novinek se dočkáme u Apple Watch v roce 2017, které budou mít pravděpodobně označení Apple Watch 3. Magazín DigiTimes v nové zprávě uvádí, že Apple u hodinek 3. generace nepoužije OLED displej, ale speciální Micro-LED panel, který má několik výhod. Je nutné podotknout, že současné Apple Watch mají právě OLED displej.

Zmiňovaný Micro-LED displej dostanou tedy pravděpodobně až Apple Watch 3. Micro-LED panely mají oproti OLED panelům mnoho výhod. Konkrétně jsou Micro-LED displeje mnohem tenčí a lehčí, čímž by se snížila hmotnost a velikost samotných hodinek. Další výhodou je vyšší rozlišení, jas a lepší barvený gamut. Velikost Micro-LED diody je od velikosti 1 mikrometru až do 100 mikronů. Přesto někteří experti tvrdí, že je masová produkce poněkud dražší než klasické OLED displeje.

Začátkem tohoto roku, analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI řekl, že Apple Watch 2 budou mít především hardwarová vylepšení, ale změny designu a displeje by se měly hodinky dočkat až v roce 2017.

Apple již dříve investoval nemalé finanční prostředky do společností, které vyrábějí především Micro-LED displeje – jednou z nich je společnost LuxVue, která vlastní několik desítek patentů, které se týkají právě zmiňované technologie. Jeden z investorů dokonce řekl, že se jedná o technický průlom v displejích. Apple také v loňském roce otevřel továrnu v severním Taiwanu, ve které by mohl Micro-LED panely vyrábět.

Apple Watch Gold FB

*Zdroj: Macrumors.com

Dnes nejčtenější

.