Zavřít reklamu

Apple Watch Sport Gold icon

Tisková zpráva: Žijeme v době technologií, které nás upozorní na to, kdy máme vstát, radí nám, co máme uvařit, kdy má někdo z našich přátel narozeniny a nebo nás informují o celkovém dění ve světě. V roce 2013 se začal po celém světě rozmáhat velký trend nositelné elektroniky, neboli trend fitness náramků a chytrých hodinek. Zpočátku toho wearables tolik neuměly – dokázaly zobrazovat logicky čas, notifikace a ty lepší dokázaly počítat dokonce i kroky, tudíž fungovaly jako krokoměr. 9. září 2014 byly představeny hodinky Apple Watch, které vystupovaly z davu a nezaměřovaly se pouze na zobrazování notifikací, ale především na zdraví samotného uživatele.

Apple Watch tak nejsou pouze chytrými hodinkami, přes které lze telefonovat. Hodinky s logem nakousnutého jablíčka jsou především součástí našeho života a snaží se nám život v dnešní uspěchané době zpříjemnit, čímž nás motivovat k pohybu, kterého je u většiny z nás stále méně. Už od první verze operačního systému nás Apple Watch například upozorní, že sedíme u počítače moc dlouho a měli bychom si na minutku zacvičit. Apple také do hodinek integroval speciální odznáčky, které vás ještě více motivují k tomu, abyste cvičili.

O tom, že to Apple se zaměřením na zdraví myslí opravdu vážně, nás přesvědčil i na nedávné konferenci WWDC. Do Apple Watch předinstaloval novou aplikaci Breathe, která nás naučí relaxovat, odpočinout si a především dobře dýchat, a tím si den zpříjemnit. Ihned po představení Apple Watch, nám vznikl další trh nositelných zařízení, které se taktéž zaměřují především na zdraví uživatele.

Co si budeme povídat, Apple Watch jsou opravdu drahé a na trhu již nalezneme desítky nositelných zařízení, které jsou levnější a dokonce spolupracují i s iPhonem. Pokud tedy chcete být informování o svém tepu, počtu denních kroků nebo také své spánkové aktivitě, tak určitě v dnešní době na trhu naleznete desítky zařízení, které budou fungovat i s iPhonem. Apple má sice dobré technologie, ale některé wearables toho zvládnou i více.

Asi největším konkurentem Apple Watch jsou všechny výrobky populární společnosti FitBit. Například hodinky Fitbit Blaze S, které zaujmou především svou nízkou cenou, dokáží oproti Apple Watch opravdu hodně. Konkrétně musíme vychválit GPS modul, který monitoruje vaší trasu. Zároveň Fitbit Blaze umí automaticky rozeznat druh sportu a tomu přizpůsobit i motivační režim.

Wearables nám nezpříjemňují život pouze tím, že nás „nutí“ k pohybu, ale například nám i pomohou zkrátit čas. Ačkoli se to může zdát neuvěřitelné, tak na chytrých hodinkách a chytrých náramcích můžeme hrát hry. Je jasné, že se nejedná o plnohodnotnou náhradu za herní konzoli, ale například do Apple Watch můžeme stáhnout stovky her, které bez problému zkrátí jízdu přeplněnou tramvají. Pokud si chcete i vy užívat výhod chytrých hodinek, určitě je aktuálně správná chvíle zakoupit si wearables za nejnižší cenu.

apple watch tep bpm fb

Dnes nejčtenější

.