Zavřít reklamu

Samsung Apple
Poslední období není pro společnost Apple úplně ideální. První meziroční kvartální pokles tržeb za posledních 13 let, problémy v druhém největším odbytišti (Číně), kde se proti Applu spojila místní vláda a domácí giganti z oboru. Slabší prodeje iPhonů, iPadů a stejně „negativní“ výhled i do dalších dvou kvartálů. K tomu všemu pak podle nejnovějších zpráv Apple přišel o prvenství, v rámci celkových prodejů, na svém domácím trhu v USA. A nepředběhl ho nikdo jiný, než konkurenční Samsung. 

Na základě průzkumu trhu z prvního kvartálu, který vypracovala Hong-Kongská společnost Counterpoint Research, dosáhl Samsung na celkových 28,8% všech prodejů chytrých telefonů ve Spojených státech. Následoval Apple s 23%. Na třetím místě skončilo LG, které získalo 17,1%. S velikým odstupem se na čtvrtém místě umístilo ZTE s 6,6%.

Nárůst Samsungu je pravděpodobně velmi ovlivněn zahájením prodejů jejich letošní vlajkové lodě, modelu Galaxy S7/S7 Edge. Naproti tomu prodeje smartphonů Applu postupně klesají. Do celkových prodejních čísel se však neprojevil prodej nejnovějšího modelu SE, který vzhledem ke svému zacílení může celková čísla podstatně vylepšit. Malý iPhone se totiž prodává nečekaně dobře a vypadá to, že to byla ze strany Applu trefa do černého.

Je asi nepravděpodobné, že Apple překoná Samsung pouze za pomocí prodejů modelu SE, ale rozhodně tyto prodeje navýší tržní podíl společnosti. V následujících měsících také může překvapit LG, jejichž nová vlajková loď ve formě modelu G5, se také začala prodávat až na konci března, tudíž její prodeje do statistiky nezasáhly. Je ale velmi pravděpodobné, že se celkové vyznění žebříčku příliš nezmění. Na to si bude muset Apple počkat až na vydání nového modelu, kdy by měly prodeje zase růst.

Galaxy S7 vs iPhone 6s

Zdroj: iDropnews

Dnes nejčtenější

.