Zavřít reklamu

New-Microsoft-Logo

Společnost Nokia v roce 2011 za působení ředitele Stephena Elopa vydala produktovou řadu Lumia. Už od samého začátku zmiňovanou produktovou řadu poháněl operační systém Windows Phone. Celou mobilní sérii Lumia finské společnosti Nokia koupil před dvěma roky za 5,44 miliard eur (149,4 miliard korun) Microsoft. Nokia se tak při prodeji mobilní divize zavázala, že nebude vydávat vlastní mobily až do konce roku 2016. Generální ředitel Nokie dříve řekl, že firma chystá velký návrat zpět. Podle nových informací, by měl Microsoft skončit s distribucí mobilních telefonů Lumia. Microsoft chce vydat novou produktovou řadu chytrých telefonů.

Mobily Lumia byly po dlouhou dobu označovány jako telefony s velmi dobrým poměrem cena/výkon. Microsoft proto nenabízel mobilní telefony, u kterých cena přesahovala hranici 20 000 korun. Microsoft se v poslední době snažil vydávat stále nové mobilní telefony, pokaždé ale šlo o levnější přístroje. Nejnovější je Lumia 650, za kterou zaplatíme přibližně 6 tisíc korun.

Zmiňovaný model by tak měl být posledním telefonem, který by byl označen jako „Lumia“. Server Windows Central uvedl, že inženýři Microsoftu nepracují na žádném novém Lumia telefonu, ale aktuálně je hlavní priorita úplně nová série. Některé servery uvádějí, že by se mohlo jednat o Surface Phone, který by měl cílit především na náročnější uživatele.

Proč ale americký gigant přestane vyrábět levné mobilní telefony? Podle zmiňovaného Windows Central chce Microsoft konkurovat především výkonem ostatním výrobcům. Podle mnoha názorů, může za malou prodejnost série Lumia především operační systém. Špatnou zprávou pro někoho může být, že by i Surface Phone měl mít operační systém Windows 10.

sad_lumia_bluescreen

*Zdroj: Novinky.cz

Dnes nejčtenější

.