Zavřít reklamu

coachella_pay_icon

Apple se o hudební průmysl zajímá stále více – ještě tomu není ani rok, co vydal svou streamovací službu Apple Music, která konkuruje službám jako je například Spotify nebo Deezer. Důvod je podle mnoha analytiků jednoduchý – mladí lidé, kteří hudbu poslouchají a jsou schopni za ni utratit několik stovek. Proto vás určitě nepřekvapí, že nyní Apple míří se svými službami na jeden z nejpopulárnějších hudebních festivalů – Coachella Valley Music and Arts Festival, který se koná v Kalifornii už od 15. dubna. Společnost Square, která festival pořádá, uzavřela opět s Applem spolupráci.

Díky domluvené spolupráci budou mít možnost návštěvníci festivalu platit jídlo, nápoje a reklamní zboží pomocí Apple Pay. Zároveň budou mít návštěníci možnost pomocí oficiální aplikace získat jednu z cen hledáním takzvaných iBeacons. Některé odměny jsou skutečně atraktivní, jedna z hlavních „výher“ je například setkání s vystupujícím interpretem, prohlídky zákulisí celého festivalu, upgrade vstupenek na VIP nebo volné jízdy na ruském kole Farris Wheel.

Není to poprvé co byla nějaká z technologií Applu použita na zmiňovaném festivalu. iBeacons mohou lidé nacházet už od roku 2014, zajímavostí také může být, že v loňském roce byl přímý přenos z festivalu streamován na Apple TV.

coachella-facebook

*Zdroj: Cultofmac.com

Dnes nejčtenější

.