Zavřít reklamu

Gamevice iconUž vás nebaví hrát hry pouze na dotykovém displeji svého mobilního telefonu nebo tabletu? Společnost Wikipad nedávno představila nový herní ovladač Gamevice pro iPhone a iPad, který udělá z vašeho mobilního telefonu a tabletu herní konzoli, která může připomínat PSP, Nintendo nebo PS Vitu. Díky ovladači si užijete hraní her mnohem více. My vám na tento skvělý herní ovladač přinášíme recenzi. Jaký opravdu je? Jaké hry podporuje? Je nastavení složité?

Každý ovladač dorazil v pěkné krabičce, které dominuje obrázek Gamevice. V případě ovladače pro iPhone 6 a 6s jsou na krabičce červené prvky, v případě ovladače pro iPad Mini jsou na krabičce prvky světle modré. Uvnitř krabičky se kromě ovladače Gamevice nachází také Micro USB kabel, kterým se Gamevice nabíjí. Je škoda, že Wikipad nevyřešil integraci Lightning konektoru, díky kterému byste nemuseli na cesty vozit o kabel více. Krom zmiňovaného kabelu také uvnitř krabičky nalezneme návod v angličtině a samolepku, která vás určitě potěší.

gamevice_1

Celý ovladač je vyrobený z plastu, přesto se v případě iPhonu pohodlně drží a v ruce neklouže. V případě verze pro iPad se zařízení drží také dobře, a to díky pozměněné konstrukci než je u verzi pro iPhone, čímž společnost Wikipad potvrdila, že velikost zařízení není překážkou.

Na levé straně nalezneme analogový joystick, směrový kříž a tlačítko s ikonou baterie, která nám po stisknutí spustí LED diody. Ty nám ukáží, jak moc je ovladač nabitý. Na pravé straně nalezneme taktéž analogový joystick, zmiňované LED diody, tlačítko pro pozastavení hry a čtyři tlačítka: A, B, X, Y. Obě dvě strany jsou v případě Gamevice pro iPhone spojeny gumovou flexibilní páskou, díky které lze ovladač složit a vejde se tak například do školní tašky. Bohužel Gamevice pro iPad složit nejde. Na vrchní straně nalezneme další tlačítka, konkrétně L1/R1 a L2/R2. Na dolní straně nalezneme konektor pro nabíjení a 3,5mm jack pro sluchátka. Jak vám již určitě došlo, tlačítek je na ovladači opravdu mnoho, ale bohužel ne každá hra využije každé z nich.

gamevice_3

Dostáváme se pomalu k samotné instalaci herního ovladače Gamevice. Poté, co do Gamevice vsuneme iPhone/iPad mini do Lightning konektoru, který je v ovladači, automaticky nám vyskočí nabídka, zda-li chceme z App Store nainstalovat ovladače pro připojené příslušenství. Klikneme-li na možnost „Ano“, zobrazí se nám několik aplikací a her. Nám bude zatím stačit jenom jedna aplikace, konkrétně HORIPAD ULTIMATE, kterou musíme stáhnout aby ovladač správně fungoval s iPhonem/iPadem. Zda-li vše funguje můžeme i v aplikaci zkontrolovat. Dále budeme potřebovat aplikaci Gamevice Live, ve které se nachází všechny hry, které ovladač Gamevice podporují. Aplikace je taktéž ke stažení na App Store.

Podporovaných her všech různých žánrů je opravdu mnoho, mezi ty nejznámější patří například Assasin’s Creed Identity, Dead Trigger 2, Fifa 16 Ultimate Team nebo Asphalt 8: Airbone. Z nabídky her si každý vybere tu svou. Po kliknutí na vybranou hru se nám zobrazí ovládání pomocí ovladače a odkaz ke stažení na App Store.

gamevice_5

O komunikaci mezi hrou a samotným ovladačem se stará již zmiňovaný program HORIPAD ULTIMATE. V případě, že spustíte jednu z podporovaných her, program to rozpozná a spustí komunikaci. V každé hře nemusíte vůbec nic nastavovat, buď budete hru hrát pomocí ovladače nebo dotykového ovládání. V případě, že se ovladač při hraní hry odpojí, hra se pozastaví a vy můžete dál pokračovat v hraní na dotykovém displeji vašeho iOS zařízení. Celé ovládání reaguje opravdu rychle, nic není nikde zpožděno a zážitek z hraní je opravdu ještě větší. Testoval jsem přibližně sedm her – ani u jedné se nestalo, že by nefungovala s Gamevice dobře.

Díky lithium‑iontové baterii, která je v ovladači a dobíjí se pomocí zmiňovaného Micro USB, se nemusíte bát, že byste po 30 minutách hraní měli o polovinu baterie méně. Gamevice si z iPhonu nebere téměř žádnou energii, což je velice dobrá zpráva a Gamevice je tak o krok před konkurencí.

Gamevice je zařízení pro všechny uživatele, kteří chtějí využívat své iOS zařízení i jako herní zařízení. V kombinaci s výkonným procesorem v iPhonu nebo iPadu vytvoří opravdu perfektní herní zážitek. Chcete-li hraní posunout ještě na větší úroveň, třešničkou na dortu je následné propojení zařízení s Apple TV. Nevýhodou může být nabíjení pomocí Micro USB kabelu, což může být pro majitele zařízení, které se dobíjí pomocí Lightning kabelu poněkud nepohodlné a například na cesty musíte brát o kabel navíc.

gamevice_4

Dnes nejčtenější

.