Zavřít reklamu

HOCO CPH16 stojanek iconTaké se vám lépe pracuje na smartphonu a hlavně pak na tabletu, když je v podobném úhlu jako obrazovka u notebooku? Osobně se nerad krčím u iPhonu, který leží leží na stole, jelikož mě za chvíli začne bolet za krkem, což na příklad při sledování filmu není zrovna nejpříjemnější. Právě v podobné situaci přicházejí na scénu stojánky, které zpohodlní celé sledování obrazovky a obzvláště jsou pak užitečné ve škole nebo při práci. Do redakce se nám nyní dostaly stojánky Hoco CPH16, a to jak Mini ve velikosti pro iPhone, tak i větší Maxi pro iPad. Pojďme se tedy podívat, jaké výhody případně nevýhody sebou přinášejí.

Hoco CPH16 Mini a Maxi jsou kovové skládací stojánky, které si můžete nastavit do různých poloh. Ve složeném stavu jsou opravdu skladné a vejdou se vám bezproblémově do batohu, kabelky a klidně i do kapsy. Pokud vás zarazil materiál, tak se určitě nelekejte, jelikož všechna podstatná místa jsou pogumovaná. Hoco totiž myslelo na všechny situace a ať umístíte iPhone nebo iPad na stojánek jakkoli, nikdy se nebude přímo dotýkat kovu, ale opře se o gumu, čímž se v první řadě nepoškodí, ale také bude sedět na stojánku jako přikovaný. Pogumované jsou i nožičky, tudíž stojánek se zařízením drží pevně na jakémkoli povrchu.

Nemá cenu složitě popisovat konstrukci stojánků, jelikož tu můžete vidět na přiložených fotografiích, ale důležité je poznamenat, že stojánek lze nastavit do dvou poloh. Při jedné je telefon skutečně v poloze podobně jako obrazovka u notebooku a při druhé zase téměř leží, což se hodí zejména těm, kteří tuto polohu upřednostňují, ale nechtějí telefon pokládat na drsný povrch nebo kamkoli, kde by si jej mohli poškodit.

Hoco CPH16 3
Hoco CPH16 1

Obzvláště užitečné jsou pak roztahovací nožičky, které lze nastavit přesně tak, jak potřebujete a přesně podle velikosti smartphonu nebo tabletu. Při používání Hoco CPH16 se tedy nemusíte omezovat jen na iPhone nebo iPad, ale lze jej použít s jakýmkoli smartphonem, tabletem nebo čtečkou elektronických knih. Mohlu s klidem tvrdit, že menší 5″ verzi můžete klidně použít pro jakýkoli smartphone i phablet, a to dokonce i nějaký větší, než je iPhone 6s Plus. Pokud ale chcete stojánek používat zároveň i s tabletem, určitě sáhněte po větší 7″ variantě. Tu si totiž můžete přizpůsobit jak pro velký tablet, tak i pro menší smartphone a je tak mnohem univerzálnější, přičemž stojí jen o pár korun více.

Každý si teď asi říká, že stojánku v podstatě není moc co vytknout, ale přesto lze na nějaké nevýhody u Hoco CPH16 narazit. Především mi poměrně vadilo, že když jsem si položil iPhone na stojánek na výšku, nebylo možné jej nabíjet, protože se Lightning kabel mezi telefon a stůl prostě nevešel a lámal se. Je pravda, že telefon a obzvláště pak tablet budete na stojánek pokládat naležato, kdy není sebemenší problém k němu připojit kabel. Na druhou stranu jsou i uživatelé, kteří upřednostňují mít zařízení na výšku. V takovém případě se ale budete muset smířit s tím, že si zařízení prostě nenabijete a musíte jej otočit o 90°, abyste mohli kabel připojit.

Hoco CPH16 4

Resumé
Hoco CPH16 vás potěší kvalitním zpracováním, pevnou konstrukci, poměrně povedeným designem i šikovnou skladností. Jedinou překážkou může být problém popisovaný výše, ale ve výsledku jsem si uvědomil, že telefon na stojánek vždy pokládám naležato, jelikož byl poté stabilnější a užitečnější. Stojánek jsem si totiž oblíbil hlavně v kombinaci s aplikací Fliqlo, která na displeji iPhonu neustále ukazuje překlápěcí retro hodiny, což vypadá na dřevném stole opravdu skvěle a minimalisticky. Kladně hodnotím i možnost nastavit si nožičky podle svých potřeb, čímž se stojánek přizpůsobí jakkoli velkému smartphonu nebo tabletu. Pokud víte, že Hoco CPH16 budete používat opravdu jen se smartphonem, pak určitě jděte do menší verze, která bohatě postačí. Pokud ale víte, že si v budoucnu budete pořizovat tablet, pak určitě neuděláte chybu, pokud půjdete do větší 7″ verze. Ta vám totiž poslouží jak pro smartphone, tak i pro tablet, což se o menší verzi říct nedá.

  • Stojánek Hoco CPH16 Mini pro iPhone si můžete zakoupit zde a Hoco CPH16 Maxi pro iPhone i iPad přímo zde na e-shopu iPouzdro.cz nebo přímo v pražské prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha 2
iPouzdro
Hoco CPH16 2

Dnes nejčtenější

.