Zavřít reklamu

samsung appleOdvolací soud v pátek rozhodl, že Samsung nebude muset Applu platit 120 milionů dolarů za porušení jejich patentů, uvedl Bloomberg. Soud zjistil, že dva patenty Applu, včetně jednoho pro funkci slide-to-unlock, považuje za neplatné a třetí patent nebyl porušen.

Dnešní rozhodnutí soudu zrušilo verdikt, kterého dosáhla porota v Kalifornii v květnu 2014, kde se zjistilo, že Samsung porušoval patenty Applu. To také potvrzuje rozhodnutí, že Apple musí zaplatit Samsungu 158 400 dolarů za porušení patentu na kompresi videa.

V tomto případě Apple tvrdí, že Samsung porušil patenty pro funkci slide-to-unlock, auto-korekci textu a způsob pro detekci telefonních čísel. Patent automatických oprav je neplatný a patent pro detekci nebyl porušen, zveřejnil své stanovisko americký odvolací soud pro federální obvod ve svém elektronickém spise. Soud také potvrdil verdikt poroty, že další dva patenty Applu, pro univerzální vyhledávaní a synchronizaci na pozadí nebyly porušeny.

Nezaměňujte tento případ s jiným podobným patentovým bojem, který stále probíhá. V roce 2012 udělila porota Applu 1 miliardu dolarů v odškodném, ale částka se snížila na “pouhých” 548 milionů dolarů. Samsung se v tomto boji obrátil na Nejvyšší soud.

130807185754-apple-vs-samsung-620xa

*Zdroj: iDownloadBlog

Dnes nejčtenější

.