Zavřít reklamu

Gionee Elife S8 3D Touch iconČínský výrobce telefonů Gionee tento týden debutoval s jeho smartphonem Gionee Elife S8 na MWC. Tento čínský telefon kopíruje iPhone jak ve vzhledu, tak i ve funkcích. K dispozici je ve stříbrné, zlaté a v rose gold barvě. Elife S8 a jeho desing připomínají spíše Android, ale najdou se zde věci, které jsou podobné s iPhonem. Má podobný zadní fotoaparát, 5.5” displej, tenké tělo 7 mm, snímač otisků prstů a hliníkové tělo.

Nejpozoruhodnější je, že obsahuje displej citlivý na tlak stejně jako 3D Touch u iPhone 6S. Jak popsal server BGR, Elife S8 ukradl obě funkce Peek&Pop a rychlé akce od Applu. Stisknutím ikony domovské obrazovky, otevře seznam zkratek, jak je vidět na obrázku níže. Například silnějším stlačením ikony fotoaparátu se zobrazí funkce jako pořídit rychle snímek, selfie nebo video.

K dispozici je i Peek&Pop gesto pro zobrazení náhledu obsahu a při stisknutí na levém okraji obrazovky se vyvolá seznam aplikaci. Tím se ale mírně liší od Applu, jelikož přepínač se zobrazí trochu jinak, ale princip je stejný. Několik recenzentů při zkoumání Elife S8 si všimlo, že displej je opravdu podobný s 3D Touch.

gioneequickaction
rozkliknutím obrázek zvětšíte

gioneesidebar
rozkliknutím obrázek zvětšíte

Gionee Elife S8 nabídne osmijádrový procesor Mediatek MT6755, 4GB RAM, 64GB úložiště, slot na microSD karty, zadní fotoaparát s 16 Mpx, přední kameru s 8 Mpx. Za cenu kolem 12 300,- Kč bude dostupný během 2 měsíců.

Gionee není první Android telefon, který má displej citlivý na sílu stlačení. Huawei Mate S měl podobný displej dříve, než ho představil Apple v iPhone 6S. Displej citlivý na tlak měl také mít tento týden představený Galaxy S7 a S7 Edge, ale nakonec se objevily bez této funkce.

gionee

//

*Zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.