Zavřít reklamu

applea10Korejská tisková agentura ETNews tvrdí, že Apple plánuje aplikovat stínění na jednotlivých komponentech iPhonu 7, kvůli elektromagnetickému rušení. Technologický gigant se tak nejspíše rozhodl kvůli zvýšení výkonnosti svých zařízení, které je sníženo právě kvůli elektromagnetickému rušení. Kromě toho chce také snížením těchto vln uklidnit lidi, kteří mají obavy o své zdraví a z tohoto vlnění mají strach.

Kromě plošných spojů a jejich konektorů, by měl Apple zavést EMI stínění i na velké čipy, určené pro různá připojení, jako je například Wi-Fi nebo Bluetooth. To samozřejmě přispěje ke zvýšení nákladů za každé zařízení. Podle všeho Apple pracuje na tomto projektu již od minulého roku a vybral několik zařízení, kterých se bude proces týkat.

Pro tuto chvíli údajně byla uzavřena smlouva o provedení EMI stínování, se společnostmi StatsChipPac a Amkor, kde každá smlouva je v hodnotě desítek milionů dolarů. Apple sám zprávu nepotvrdil a tak stejně jako jiné informace, musíte brát i tuto s menší rezervou a to zejména proto, že se podobná zpráva objevila poprvé.

Apple A10 processor iPhone 7

*Zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.