Zavřít reklamu

UE4Logo-EG-254x207Myslíte si, že hrát hry je větší zábava než je vyvíjet? Do dnešního dne jst měli nejspíš pravdu, ovšem nyní to již zdaleka neplatí. Vyvíjet hry pro virtuální realitu se totiž rozhodli v Epic Games přímo ve virtuální realitě. Epic Games stojící za populárním Unreal Engine chystají editor pro Unreal Engine přímo ve virtuální realitě, díky čemuž se nebudou muset vývojáří přepínat z klasické reality do virtuální.

Nejedná se přitom jen o nějakou zábavu nebo nevyužitelnou funkci. Problém vývojářů totiž v současné době spočívá v tom, že něco vytvoří klasicky na počítači a aby se na vytvořené objekty nebo cokoli jiné podívali ve virtuální realitě, musí se přepnout právě do VR. Když poté objeví nějakou chybu nebo chtějí něco upravit, musí si opět sednout k počítači, tam vše upravit a opět jít do VR.

Novinka by měla umožnit neopouštět VR a tvořit přímo v ní. Využitelná má být především pro vývojáře, kteří se soustředí ja vývoj aplikací a her pro virtuální realitu. Novinku představí pánové z Epic Games již v půlce března na konferenci GDC, my se nyní můžeme podívat na video, které ukazuje jak vše funguje.

unreal-vr-editor

Dnes nejčtenější

.