Zavřít reklamu

facebook_lock_messageV dnešní době díky internetu prozradíme o sobě až mnoho. Soukromí tak není takové, jaké bychom se představovali. Pokud z nějakého důvodu potřebujete přidat další vrstvu ochrany vašich zpráv na Facebooku, je zde jeden způsob, jak to udělat. Pomůže vám k tomu jediná aplikace, díky které už se nebudete muset bát o to, že si někdo přečte vaše zprávy. Pak už stačí mít buď prohlížeč Google Chrome nebo Mozilla Firefox.

K tomu aby šifrování zpráv fungovalo, je zapotřebí aplikace Crypter, kterou musí mít nainstalovanou oba účastníci konverzace. Taktéž musí oba k šifrování zadat totožné heslo, díky kterému si můžou kdykoli zprávy zobrazit. Šifrování a dešifrování se děje uvnitř prohlížeče a využívá ze tzv. AES, což je standard pokročilého šifrování. Na fotce vlevo, můžete vidět zprávy šifrované, uprostřed zprávy dešifrované a to co je na fotce vpravo je to, co vidí ti uživatelé, kteří nemají ve svém prohlížeči aplikaci nainstalovanou a neví heslo.

Pokud si Crypter stáhnete, nemusíte ho využívat, pouze když budete potřebovat skrýt nějaké zprávy, kliknete na ikonku zámku, která se nachází na spodním panelu chatu a vyberete zprávy, které mají být šifrovány. Jak to celé funguje, se můžete podívat na následujícím videu. Přidat si rozšíření do svého prohlížeče můžete na webových stránkách zde.

facebook-messenger-chrome-crypter-encryption-app

*Zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.