Zavřít reklamu

doogee-t6-3Že by iPhone vydržal fungovať mesiac na jedno nabitie, je sen mnohých z nás. No keď riešenie nie sú schopní priniesť najväčší hráči na trhu, prichádzajú menšie čínske firmy, ktoré sa neboja ísť proti trendu tenkosti a miesto toho predstavujú mobily, ktoré vydržia na jedno nabitie naozaj niekoľko dní. A to aj vďaka batérií, ktorá nemá veľmi ďaleko k batérii, ktorú nájdete napríklad vo svojom MacBooku. Čínska firma Doogee totiž vyrobila telefón, ktorý má batériu s neuveriteľnou kapacitou 6 250 mAh, čo je presne o 200 mAh menej, než koľko má momentálne k dispozícii batéria môjho 13″ MacBooku Air. Takto veľkú kapacitu batérie si však čínsky mobil Doogee T6 nechce nechať len pre seba, ale rád sa o ňu podelí s ostatnými.

Je to totiž prvý mobil, ktorý vám poslúži aj ako power banka, s ktorou si nabijete svoj iPhone. Že hrá prioritu batéria, dokazuje aj hardvér, ktorý nie je žiadna veľká výhra. V skutočnosti má displej s uhlopriečkou 5.5″ palca a rozlíšením len 1280 x 720 bodov, čo je oveľa menej, než koľko majú dnešné high-endové mobily s týmto rozlíšením. Okrem toho má štvorjadrový čip MediaTek s taktom 1 GHz a operačnú pamäť s veľkosťou 2GB RAM. A nebojí sa ani hrúbky. Kým Apple a iní sa dnes predbiehajú v tenkosti, Doogee trpí nadváhou až obezitou – 1 centimeter.

Telefón je tak hrubý hlavne kvôli batérii, od ktorej sa sľubuje 40 hodín hovoru na jedno nabitie, 68 hodín prehrávania hudby alebo 3 dni bežného používania. V pohotovostnom režime, respektíve v úspornom režime, ktorý je zabudovaný už aj do nového Androidu, môže telefón vydržať 39 dní, čiže viac ako mesiac. Alebo zhruba toľko, čo Nokia 3310. Ako power banka je navyše veľmi lacný, stojí totiž iba 4 500 Kč, teda menej ako 170€. A navyše si z nej môžete kedykoľvek zavolať.

Doogee T6 Battery Life
DooGee T6

*Zdroj: Novinky.cz

Dnes nejčtenější

.