Zavřít reklamu

PorscheNepočítejte s tím, že automobilka Porsche v blízké době vstoupí do šílenství automobilů, které nepotřebují řidiče za volantem. To oznámil generální ředitel značky Porsche Oliver Blume, v rozhovoru s německými novinami. Dále podotkl, že nemají v plánu spolupracovat s žádnými technologickými giganty a řeč logicky přišla i na elektrický automobil od Applu.

Podle Olivera Bluma iPhone patří do kapsy, ne na silnici. Německá automobilka vždy zdůrazňovala, jaký je to úžasný pocit, když jezdíte s jejich auty. Do roku 2018 by se mohl objevit hybridní model Porsche 911, který bude poháněn elektřinou. S ohledem na slova ředitele, by však neměl být autonomní a budete jej tak muset řídit sami.

Očekává se, že celých 13% automobilů na americkém trhu, budou do roku 2025 činit právě autonomní vozy. Blume si myslí, že tento trh je naprostá hloupost, každý chce přece řídit Porsche sám. Automobilu od Applu, bychom se mohli dočkat již do roku 2020. Apple kvůli projektu zvanému Titan, najal několik zaměstnanců z Tesly, za což schytal od CEO Tesly Elona Muska velkou kritiku. Vydání Apple Car by se mohlo zpozdit také kvůli nedávnému odchodu šéfa tohoto projektu.

porsche

*Zdroj: cultofmac

Dnes nejčtenější

.