Zavřít reklamu

TarDiskPriznám sa, že keď som prvýkrát čítal správu o doplnku TarDisk pre MacBooky, najprv som si spomenul na seriál Doctor Who. Zdá sa ale, že moje myšlienkové pochody a snaha spojiť si TarDisk so seriálom mali až veľmi blízko k pravde, pretože tvorcovia sa priamo inšpirovali názvom TARDIS-u (policajná búdka, v ktorej Doctor žije, zvnútra je oveľa väčšia než zvonku). No a čo to vlastne chce byť? Je to šikovný SSD modul, ktorý využíva slot pre pamäťové karty na MacBooku Air alebo MacBooku Pro, ale čo je na tom najpodstatnejšie, zdvojnásobí veľkosť vstavaného priestoru vo vašom Macu. Tento disk totiž oklame systém OS X tak, že ho začne brať ako súčasť vstavaného disku Macintosh HD, nie ako samostatný disk. Vlastne ide o princíp Fusion Drive, len k tomu obetujete slot pre pamäťové karty.

Nevýhodou je totiž skutočnosť, že TarDisk bol navrhnutý tak, aby navždy ostal v spomínanej čítačke pam. kariet. Jednak je to preto, že jeho vzhľad drží zarovno s Macom, podobne ako u niektorých pamäťoviek, ale vybrať ho je ťažšie. A hlavne, vybratie je celkom zbytočné, pretože Mac prestane vnímať čítačku SD kariet ako čítačku, takže možnosť vybrať disk z Macu je prakticky nepotrebná. Na spojenie dvoch diskov je potom treba použiť nástroj Pear, ktorý vykoná všetky potrebné nastavenia za vás jediným kliknutím a vy tak budete mať navždy väčšie úložisko.

Na výber sú k dispozícii 128GB modely za 149 dolárov a 256GB modely za 399 dolárov. Spoločnosť začala predávať svoj doplnok už v októbri/říjnu minulého roka a za ten čas sa jej už podarilo predať tisíce kusov, s ktorými sú ľudia prevažne spokojní. Čo je najdôležitejšie pre budúcnosť firmy a jej renomé, ľudia nehlásili žiadne problémy. Jediný, kto mal obavy, sú fotografi, ktorí pravidelne využívajú slot na prenos fotiek z fotoaparátu zo počítača. Tu ale spoločnosť odporúča zaobstarať si externú čítačku kariet, ktorú pripoja cez USB.

TarDisk
*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.