Zavřít reklamu

PrintLetošní CES byl více než zajímavý. Kromě spousta zajímavého příslušenství i pro Apple produkty, jsme se dočkali obzvláště novinek v oblasti Internet of Things, tedy produktů pro chytrou domácnost, které můžete snadno ovládat smartphonem ať už přes Bluetooth nebo Wi-Fi. Velkého rozšíření se dočkala tkaé virtuální realita nebo chytré oblečení, ale kromě toho jsme měli možnost narazit i na opravdu zajímavé produkty, které určitě stojí za zmínku. 

1. Lexus Hoverboard
Přesně jako ve filmu Back to the Future se prezentuje Lexus Hoverboard. Létající skateboard, jak by se dal hoverboard označit, funguje na magnetické levitaci a tekutém dusíku. Více si o něm můžete přečíst zde.

2. Parrot Disco
Futuristicky vypadající dron s hmotností jen 700 gramů, který vydrží ve vzduchu 45 minut a dosahuje rychlosti až 80 km/h. Na přední části dronu nechybí samozřejmě kamera, která umí nahrávat videa v rozlišení 1080p a pořizovat fotografie v rozlišení 14-megapixelů.

Parrot Disco (full)

Parrot reveals the Disco drone http://on.tcrn.ch/l/S0s3

Zveřejnil(a) TechCrunch dne Úterý 5. ledna 2016

3. GoSun Stove
Gril na vaší chatu jako dělaný. Nepotřebuje totiž plyn nebo uhlí, ale vystačí si se sluneční energií. Díky speciálnímu designu umí nasměrovat sluneční záření přesně tam, kam potřebuje, aby z paprsků vytěžil maximum, což potvrzuje i fakt, že využije 80% solární energie. Společnost uvedla, že se gril dokáže zahřát už po 10–20 minutách na Slunci.

gosungrill_tablehero_2048x2048

 

4. EHang 184
Tenhle dron je trochu jiné kafe, než co běžně známe. Slouží totiž jako přepravní prostředek pro jednu osobu a navíc je autonomní. Pokud to tedy máte do školy nebo do práce nějakých 20 minut letu, pak si ho určitě pořiďte. EHang 184 totiž ve vzduchu vydrží 23 minut a dokáže letět rychlostí až 100 km/h.

https://youtu.be/IrPejpbz8RI

5. Grillbot
Jestli si hodláte pořídit gril na solární energii, pak si k němu určitě pořiďte Grillbot. Ten totiž dokáže sám vyčistit věčně zašpiněný gril. Funguje podobně jako robotický vysavač na koberce, akorát místo toho jezdí po grilu a vyčístí všechnu špínu. Pořídit jej můžete za 129 €, tedy za nějakých 3 500 Kč.

Grillbots

The Grillbot is a Roomba for your grill http://on.tcrn.ch/l/tK1k

Zveřejnil(a) TechCrunch dne Čtvrtek 7. ledna 2016

6. Lenovo Project Tango smartphone
Mezi běžné spotřebitele se dostává první smartphone s technologií Tengo od Googlu. A co že jde? Smartphone od Lenova umí nasnímat okolí, tedy klidně vaši kuchyň a obývák a přenést je do virtuální reality. Ve výsledku to pak funguje tak, že si naskenujete místnost a můžete do ní na telefonu přidávat nábytek a podívat se, jak by vypadal a s tím či oním stolem apod. Kromě toho, ale můžete například naskenovat i stůl před vámi a spustit na něm virtuální hru. Projekt je stále ve fázi testování a telefon bude sloužit spíše jako prostředek pro další vývoj, jelikož vývojáři mohou přicházet se svými návrhy. Ovšem budoucnost je minimálně zajímavá. Telefon by měl stát pod 500 € (13 500 Kč).

Google Project Tango

Project Tango is Google's AR and 3D image technology http://tcrn.ch/1ZSLE2p

Zveřejnil(a) TechCrunch dne Pátek 8. ledna 2016

7. Nima
Gadget, pro každého, kdo musí dodržovat dietu jako dělaný. Během dvou minut totiž dokáže otestovat jídlo na lepek, aby se celiak vyhnul jídlu, které by jíst neměl. Společnost 6 Sensor Labs si dokonce za tento vynález odnesla hlavní cenu v podobě $50,000 (přibližně 1 250 000 Kč).

nima
8.Garmin Varia Vision
Pro každého nadšeného cyklistu jako dělané. Jde totiž o displej, který snadno připevníte na sluneční brýle a vtáhnou vás do virtuální reality. Samozřejmě nebudete v jiném světe a uvidíte před sebou stále svou cestu, jen bude obohacena o mapu a provoz, tudíž budete mít vše neustále na očích. Gadget toho umí samozřejmě víc a za 400 € se už za tři měsíce dostane do prodeje.

screen-shot-2016-01-09-at-12-56-00-pm
9. Daqri premieta
Helma, která funguje podobně jako brýle (gadget na brýle) uvedené výše. Promítá totiž majiteli před očima důležité informace, ovšem je určena hlavně do prostředí, kde je potřeba pracovat s těžkou technikou. Umí zobrazit informace o teplotě předmětů před vámi nebo například návody a jiné.

Daqri's smart helmet

Hands on with DAQRI's smart helmet http://tcrn.ch/1S72TeS

Zveřejnil(a) TechCrunch dne Čtvrtek 7. ledna 2016

CES

*zdroj: startitup, techcrunch

Dnes nejčtenější

.