Zavřít reklamu

iPhone 7 concept 5 iconRozbité a problematické iPhony by již brzy mohly být minulostí díky technologii, na které Apple údajně pracuje. Tato technologie by budoucím iPhonům umožňovala, aby se samy opravily, když zrovna nejsou používány. Patent byl podán již v roce 2014 a Apple v něm popisuje hned několik příkladů, ve kterých by se iPhone mohl sám opravit. Například je zde zmíněno, že nejhorší místo, kde se voda může objevit, je reproduktor. Technologie by se postarala o vyloučení vody z reproduktoru pomocí tónů a to například tehdy, když by byl uživatel v hlučném prostředí, kde by jej tón nijak nerušil.

Další příklad, který je zde uveden jsou mrtvé pixely na displeji iPhonu. Čas od času se na některých iPhonech nějaký mrtvý pixel objeví. Tuto vadu sice lze opravit, ale proces opravy trvá několik hodin a většinou kvůli této vadě musíte do servisu. Díky technologii by se však mrtvé pixely opravily samy a to například, když uživatel bude spát a iPhone tak nebude pár hodin používán. Také by se samy mohly opravit drobné problémy s fotoaparátem. Většina z těchto problémů vyžaduje odborný zásah nějakého ze servisů, kde si na opravu počkáte i několik dní.

Samozřejmě musíte brát patent trochu s rezervou je to stále jenom návrh, který se nakonec nemusí v praxi nikdy objevit, je však důležité vědět, že Apple se problémy zabývá a chce všem uživatelům usnadnit život.

iPhone 6 Gold FB

 

*Zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.