Zavřít reklamu

Adobe Photoshop Lightroom iconAdobe dnes vydalo očakávanú aktualizáciu populárneho nástroja Lightroom, respektíve jeho mobilnej verzie. Tá totiž v čase, kedy sme iPad Pro recenzovali, nebola optimalizovaná pre obrovský tablet a jeho majitelia tak museli používať zväčšenú verziu niečoho, čo bolo určené pre menšie obrazovky. S podporou 12.9-palcového tabletu zároveň aplikácia získala podporu pre oba typy multitaskingu, Split View aj Slide Over. Na veľkej obrazovke iPadu Pro tak odteraz môžu užívatelia pracovať v dvoch Adobe aplikáciách naraz a zatiaľ čo v Lightroome budú upravovať detaily na fotke, v aplikácii Sketch (podporuje Apple Pencil) môžu medzitým kresliť.

Novinkou pre všetky zariadenia je podpora notifikačného centra. Tam dostal Lightroom vlastný widget, ktorý umožňuje ľuďom okamžite pristupovať k fotoaparátu v Lightroome, kde ju už potom môžu začať upravovať. Ďalšou novinkou je päť nových, špeciálnych preset nastavení dostupných pri fotení, vďaka čomu ich môžete vidieť na fotke ešte predtým ako ju odfotíte. Táto funkcia je však dostupná len na iPhone 5s, iPade Air a novších s procesorom Apple A7 alebo novším. Na najnovších iPhonoch, 6s a 6s Plus, majú potom možnosť využívať 3D Touch pre okamžité zapnutie fotoaparátu. 3D Touch je tiež možné využiť v aplikácii na zobrazenie náhľadu fotky alebo jej otvorenie (silnejším stlačením).

Medzi ďalšie funkcie potom patrí vylepšená funkcia Tone Curve s nástrojom „Point Curve Mode“, ktorý poskytuje prístup k celej RGB schéme, ako aj k možnosti upravovať jednotlivé farebné kanály vašej fotky. Split Tone funkcia pre zmenu umožní aplikovať konkrétne farebné tóny na zvýraznené miesta alebo na tiene, prípadne replikovať čiernobiele fotky. Napokon, aplikácia umožní jednoduchšie pridávať fotky do viacerých kolekcií naraz, dostala rýchlejší import, vylepšenú podporu gest a viac zmien „pod kapotou“.

[appbox appstore id878783582]

Adobe Photoshop Lightroom

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.