Zavřít reklamu

figment iconUrčitě jste si někdy říkali, jaké by to bylo užívat si virtuální realitu na cestách, například s vaším smartphonem. Virtuální realita (VR) v těchto měsících zažívá neuvěřitelný rozkvět a to i přesto, že ji mnozí přirovnávají k tabletům, tedy, že to nejlepší má už za sebou. Pravda je, že tu virtuální realitu v dnešním slova smyslu vyhledávají především hráči. Ale díky projektu Google Cartboard si můžete vlastní provizorní brýle pro VR složit sami z kartonu. Společnost Figment se rozhodla vytvořit speciální pouzdro pro iPhone Figment VR. Na tom by nebylo nic divného, kdyby ovšem pouzdro neumělo virtuální realitu.

Figment jsou skutečně VR brýle a pouzdro v jednom. Jedno musím figmentu vytknout hned na úvod – vyrábějí pouzdra pouze pro iPhone 6, 6 Plus, 6s a 6s Plus. Autoři ale zároveň nevyvrátili, že do budoucna by mohly přibýt kryty pro starší generace iPhonů, takže my ostatní, kteří ještě ctí design 5, 5c a 5s si možná také přijdeme na své. V základě vypadá figment VR jako obyčejný kryt, ovšem vzadu je jednoduchá úchytka, za kterou když zatáhnete, tak vám vyjeou provizorní brýle s dvěma čočkami.

Figment VR je nyní na Kickstarteru a sháněli se po 75 tisících dolarech. O obal byl takový zájem, že už cílovou částku prjket překročil a momentálně se vysbíralo již 81 500 dolarů. Jedná se o skutečně zdařilý nápad, protože koneckonců kdo by si nechtěl udělat z iPhonu zařízení s virtuální realitou. První kousky by se mohly začít prodávat za 50 dolarů, ale velice pravděpodobně s uvedením na trh cena stoupne. Předpokládaný čas dostupnosti je stanoven na březen příštího roku, tak uvidíme.

Frigment VR

Dnes nejčtenější

.