Zavřít reklamu

iPhone caseApple se již nějaký čas zabývá způsoby jak ochránit iPhone během pádu. Měli jsme možnost vidět patenty pro tzv. airbagy, které se nafouknou když přístroj detekuje možnost pádu nebo dokonce patent, který zaručí, že se vás iPhone jen tak neutopí, když vám padne do vody.. Tentokrát na to ale výzkumníci Applu šli trochu jinak, více praktičtěji. Je to jen pár dní, co si Apple nechal zaregistrovat patent bezpečnostních tlumičů pádu umístěných v rozích přístroje.

Kromě již zmíněného zabezpečení přístroje během pádu, by taky nový systém měl umožnit iPhonu plavat na hladině, v případě, že jej majitel omylem pošle k vodě. Bezpečnostní zařízení, které by mohly iPhony buducích generací ukrývat ve svých útrobách funguje na bázi mechanického vystřelení tlumičů umístěných v rozích zařízení pomocí pružiny. Hlavním principem patentovaných “nárazníků” je rozptýlení kinetické energie tak aby jí iPhone absorboval co nejméně. Celý mechanismus by měl být vyroben tak, že tlumiče budou vyjíždět ven na kluzných tyčích na jejichž koncích bude tlumící materiál. Je pak snadné si představit, že pokud se Vám nějaká ta nehoda s vaším iPhonem stane a tlumiče to již nerozdýchají, zajdete prostě do obchodu a koupíte jen nové rohy, nikoliv půlku iPhonu.

V novém patentu se take počítá s tím, že by tyto vystřelovací nárazníky, měly být schopny udržet iPhone plovat na vodě. To by se mohlo hodit pro případy, když iPhone vypadne v místech kde je větší hloubka a je nemožné ho následně vylovit. Je daleko méně nákladné nechat opravit utopený iPhone než kupovat nový. A to nebudeme mluvit o té škodě, co by mohla nastat když se Vám ponoří iPhone kde jste zapoměli udělat pár měsíců zálohu svých dat.

Vzhledem k současné konstrukci jablečných mobilů, je dosti nepravděpodobné, že bychom se něčeho podobného v dohledné době u nových zařízení dočkali. Ale ta představa, jak hodíte svůj iPhone po práci na postel a on se od ní díky pružinám, které detekují možnost pádu, odrazí do okna je celkem zábavná.

15010-10983-151119-Float-2-l
15010-10982-151119-Float-l

Apple patent
Case mate tough

//

*Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.