Zavřít reklamu

Apple TV 4 2015 iconNová Apple TV sa začala oficiálne predávať dnes a práve pri tejto príležitosti zverejnili viaceré zahraničné servery svoje prvé recenzie finálneho produktu, ktorý sa možno objaví aj vo vašej obývačke, pokiaľ ste si ho predobjednali. Najnovšia, štvrtá generácia Apple TV prináša veľa vylepšení oproti predošlej generácii, mimo iného to je podpora App Store, možnosť hrania hier, ovládanie prostredia pomocou úplne nového diaľkového ovládania s podporou Siri a veľa ďalších noviniek, ktoré môžu zaujať. Samozrejme to však nie je zariadenie, bez ktorého by ste si nevedeli predstaviť život a skôr je to produkt, ktorý dotvára váš domáci ekosystém Apple produktov (navyše má podľa špekulácií neskôr slúžiť ako centrálny hub pre HomeKit inteligentnú elektroniku). Aké je však zariadenie, ktoré Apple označuje ako „Nová Apple TV“?

BuzzFeed: „“Pretoč o 30 sekúnd. Ukáž mi Anchormana. Kto režíroval toto?“ – Všetky fungujú spoľahlivo. A vďaka príkazu ‚Čo povedal?‘ – ktorý pretočí film na začiatok vety a zobrazí titulky, konečne viem, čo povedal Benicio Del Toro v The Usual Suspects.“ Celkovo si redaktor chváli nový Siri Remote, ktorý je drastickou zmenou oproti predošlej generácii. Touchpad je prekvapivo presný a ľahko sa ovláda, čo platí aj pri sledovaní relácií a filmov. Napokon, univerzálne vyhľadávanie cez Siri je vec, u ktorej budete žasnúť nad tým, prečo ju Apple nepredstavil skôr. Siri je tu užitočná a zároveň aj múdra. Dodáva tiež, že pútko Siri Remote Loop, ktoré sa pripája do Lightning konektoru, vám vie poslúžiť nielen na zlepšenie držania ovládaču, ale zároveň vďaka nemu viete lepšie nájsť svoj ovládač, ak vám zapadne do gauča.

The Verge: Server si odniesol rovnako zaujímavé skúsenosti z používania Siri na novej Apple TV a vraví, že vďaka tomu je najlepšia, aká môže byť. Vraví však, že je tu aj pár obmedzení, ako napríklad že funguje len s Netflixom, iTunes, Hulu, HBO a Showtime. Apple však už pripravuje API pre vývojárov, ktorí budú môcť spojiť Siri aj so svojimi aplikáciami a službami. Pokiaľ ide o aplikácie, tak väčšina aplikácií sú vraj len obrovské verzie aplikácií z iPhonu. Niektoré aplikácie však využívajú potenciál novej Apple TV a systému tvOS, ako napríklad QVC. Zatiaľ je ich však málo.

Mashable: „Jednoducho pripojte Apple TV do elektriny a televízoru a už len s použitím Bluetooth na svojom iPhone alebo iPade zdieľajte informácie ako sú heslá od iCloudu, nastavenia vášho Apple ID alebo heslo od WiFi.“

Yahoo Tech k recenzii Mashable dodáva, že aj keď je úvodný proces a ovládanie Siri veľmi jednoduché, užívatelia budú musieť stále písať veľa textu. Napríklad budú musieť zadávať svoje informácie v Hulu alebo HBO Go. Klávesnica na obrazovke je vraj oveľa zložitejšia, než predošlá.

Apple TV 4 2015

*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.