Zavřít reklamu

iPhone 7 iconiPhone 7 je ještě stále hodně daleko, jelikož teprve před pár týdne jsme se dočkali iPhonu 6s. Zbývá přibližně rok, než Apple ukáže světu další ze svých smartphonů, ale to neznamená, že by se společnost už na další iPhone nepřipravovala. Minimálně má už navrhnutý procesor, aktivně pracuje na iOS 10 a určuje, kdo jim bude jednotlivé součástky vyrábět.

Nikdo zatím neví, jak by měl nový iPhone 7 vypadat, ale o jedné velké novince se spekuluje už několik dlouhých měsíců. Příští iPhone by měl totiž zcela vypustit Home Button. Nyní analytik Gene Munster z Piper Jaffrey uvádí že iPhone 7 nabídne přední část zcela bez domovského tlačítko a že by Touch ID mělo být přesunuto na stranu telefonu, což ve výsledku umožní navrhnout stejně velké zařízení s větším displejem nebo menší zařízení se stejným displejem. Munster uvádí, že velikost displeje by měla být zachována jako u současných iPhonů 6s, ale tělo by mohlo být o něco menší.

Přesunutí Touch ID na stranu telefonu ze zdá možná poměrně nepraktické. Apple si však nechal patentovat technologii, která by umožnila integrovat Touch ID přímo do loga nakousnutého jablíčka na zadní straně, podobně jak to dnes nabízí mnoho výrobců. Munster ale ještě dodává, že právě nová technologie 3D Touch umožní Applu zcela odstranit Home Button.

Gene Munster je známý, že mnohdy předpoví kroky Applu, které se nakonec nestanou, a tak si nevysloužil v minulosti příliš dobrou pověst, jelikož často uváděl, že Apple vyvíjí svůj vlastní televizor. Jenže právě nedávno se potvrdilo, že Apple na televizoru dlouhých několik let skutečně pracoval, ale projekt nakonec pozastavil, jelikož podle jeho slov nedokázal přijít s ničím revolučním, čímž by ovládl trh a ukázal ostatním výrobcům, jak se mají televizory dělat.

Analytik nakonec ještě dodává, že šance odstranění Home Buttonu je přibližně 50%, což nám opět naznačuje, že Apple se touto myšlenkou aktivně zaobírá a opravdu něco podobného zvažuje, i když se může stát, že se nakonec ničeho podobného nedočkáme. Munster dále uvádí, že Apple chce u iPhonu 7 razantně zvětšit kapacitu baterie, jelikož se podobným směrem ubíral i u MacBooku Air, kde kapacitu zdvojnásobil.

koncept iPhone 7 4

Dnes nejčtenější

.