Zavřít reklamu

iPhone 6s cameraUž na začiatku týždňa sa Apple pochválil, že predaje iPhonov behom uplynulého víkendu pokorili rekord a spoločnosti sa podarilo za tri dni predať 13 miliónov kusov nového iPhonu 6s a iPhonu 6s Plus. Lenže keď sú predaje vysoké v prvé dni, nemusí to znamenať, že to bude pokračovať aj neskôr. Aspoň to si myslí server DigiTimes, ktorý vraví, že spoločnosť Apple mala znížiť objednávku a po novom má Foxconn vyrobiť len 65 až 70 miliónov telefónov, čo je menej, než koľko plánovala spoločnosť vyrobiť pôvodne. Apple si totiž pôvodne objednal 75 až 80 miliónov kusov iPhone 6s a iPhone 6s Plus, ktoré majú byť vyrobené do konca roku 2015.

Záujem o nové telefóny bol mimoriadne veľký a úspech mala na svedomí aj skutočnosť, že behom prvého víkendu sa začal iPhone 6s predávať aj v Číne. Minulý rok síce Apple plánoval zahájiť predaj iPhonu v krajine v rovnaký deň ako v USA, ale problémy s reguláciami spôsobili, že došlo k oneskoreniu vydania telefónu v krajine. Vzhľadom k veľkosti tamojšieho trhu je preto možné, že dopyt po iPhone 6s je skutočne nižší než Apple čakal a pri budúcom oznámení finančných výsledkov sa dozvieme, že predaje klesli poprvýkrát od uvedenia prvého iPhonu v roku 2007. Tento rok sa totiž počet krajín v prvej vlne rozrástol o Nový Zéland a Čínu, inak bol prakticky totožný s minulým rokom, kedy Apple začal predávať iPhone v USA, Austrálii, Kanade, Francúzsku, Nemecku, Hong Kongu, Japonsku, Portoriku, Singapure a vo Veľkej Británii.

Či to tak ale naozaj bude, to sa dozvieme až pri najbližšom oznámení finančných výsledkov. Situácia behom uplynulých dní však vyzerá sľubne. Pre zaujímavosť, iPhone 5s predal 13 miliónov kusov za 10 dní.

iPhone 6s Rose Gold iPhone 6s Plus Rose Gold

*Zdroj: Digitimes

 

Dnes nejčtenější

.