Zavřít reklamu

steve jobs movieNie je to tak dávno, čo Tim Cook kritizoval filmárov za životopisné filmy o Stevovi. Cook totiž povedal, že tieto filmy vôbec nezachytávajú Steva, ktorého osobne poznal a myslí si, že sa ho snažia očierniť. Zároveň však odmieta pozerať takéto filmy, teda by sa dalo povedať, že súdi knihu podľa obalu a reakcia na seba nenechala dlho čakať, zvlášť keď nazval filmárov za oportunistov, ktorí chcú za každú cenu zarobiť. Aaron Sorkin sa rozohnil natoľko, že Cookovi prostredníctvom médií otvorene odkázal, že je odvážne označiť niekoho za oportunistu, keď si nechá skladať mobily deťmi za 17 centov na hodinu. Lenže teraz sa scenárista ospravedlnil a nie je známe, či sa Sorkin vyjadril v afekte a uvedomil si svoje slová len teraz, alebo ho kontaktovalo právne oddelenie Applu.

No nech už je to akokoľvek, Aaron Sorkin sa najnovšie rozhodol ospravedlniť a povedal, že obe strany zašli priďaleko vo svojej slovnej prestrelke. „Ospravedlňujem sa Timovi Cookovi. Dúfam, že keď náš film uvidí, tak si ho užije rovnako tak ako si ja užívam jeho produkty,“ povedal pre E! News. Otázkou však je, či si Cook naozaj užije film. Ten je totiž postavený na autorizovanej biografii od Waltera Isaacsona, ktorú Tim Cook nemal moc v láske a očiernil ju so slovami, že kniha hovorí o nejakom sebeckom egomaniakovi, ale to Steve v Cookovych očiach nikdy nebol. Je však možné, že za to môže práve Jobsova údajná premena v správaní, ktorá sa prejavila v čase, kedy nebol v Appli.

  1. Aaron Sorkin na adresu Tima Cooka: “Když máte továrnu plnou dětí, kde se montují telefony za 17 centů na hodinu, musíte mít skutečně odvahu označovat někoho za oportunistického”
Apple CEO Tim Cook looks at a new IMac after presentation at Apple headquarters in Cupertino

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.