Zavřít reklamu

New-Microsoft-LogoMicrosoft se pod vedením nového CEO Satya Nadella mění ze zkostnatělého molochu na moderní energickou společnost, která promluví do budoucnosti IT stejně, jako to dokázala v devadesátých letech. To se však neobejde bez propouštění a Microsoft již v loňském roce uvedl, že chce propustit 18 000 zaměstnanců. Nyní Microsoft hodlá propustit 7800 zaměstnanců, především z divize Nokia.

Propouštění se však nebude týkat jen Nokie, ale také divize hardwaru. Microsoft nebude odepisovat jen zaměstnance, ale také finance a to rovnou 7,6 miliardy amerických dolarů, které společnost odepíše z hodnoty Nokie a dalších 800 milionů dolarů pak zaúčtuje jako náklady spojené s přeskupením Nokie. Mezi 18 000 lidmi bude také bývalý CEO společnosti Nokia Stephen Elop.

Microsoft chce všechnu svoji sílu věnovat operačnímu systému Windows, kancelářským balíkům Office, herní konzoli Xbox One a samozřejmě také novým projektům, mezi které patří například Microsoft Hololens. Microsoft také opouští segment online reklamy a zaměřuje se na řadu menších akvizicí, které zapadají do nové strategie společnosti.

Microsoft navíc propouští v Nokii nejen co se divize v USA týká, ale také přímo ve Finsku, kde odejde 70% všech zaměstnanců, což představuje 2300 lidí. Microsoft zaměstnával na začátku letošního roku 120 000 lidí po celém světě, na konci roku by to mělo být už jen 102 000 zaměstnanců.

Microsoft

Dnes nejčtenější

.