Zavřít reklamu

iPhone 6 Plus - iconiPhone 6 Plus má veľmi zmiešané začiatky – našlo sa totiž mnoho ľudí, ktorí ho kritizovali od samého vzniku kvôli veľmi veľkej uhlopriečke, na druhú stranu 5.5-palcový iPhone dokázal svojimi predajmi prekonať očakávania Applu a narozdiel od iPhone 5c, model 6 Plus sa s vysokou pravdepodobnosťou dočká nástupcu. Plusko sa však teraz dočkalo ďalšej kritiky, tentoraz zo strany Matta Bonnera, hráča basketballového tímu San Antonio Spurs. Telefón mal podľa všetkého 35-ročnému hráčovi spôsobiť tenisový lakeť, našťastie na ruke, ktorú pri hraní nepoužíva.

Napriek tomu, že Bonner nepoužíval pri hraní svoju ľavú ruku, spôsobovalo mu to veľké problémy. Ako sám vraví, problémy boli natoľko vážne, že začal cítiť neznesiteľnú bolesť už v momente, kedy plánoval chytiť loptu. Problém mal podľa neho spočívať v tom, že jeho nový iPhone je oveľa väčší než ten predošlý, takže sa musel viac načahovať za tlačidlami, ktoré sa nachádzali vo vrchnej časti obrazovky: „Nerád sa vyhováram a bol som vychovaný tak, aby som sa nikdy nevyhováral, ale mal som 2,5 mesiaca naozaj zlý tenisový lakeť. Pri pohybe to bolo pre mňa tak bolestivé, že už pri chytaní lopty som sa skoro skrčil od bolesti. Viem, že to vyznie vtipne, ale asi viem, ako sa to stalo. Keď vyšiel nový iPhone, bol oveľa väčší než ten ktorý som mal predtým a myslím že tým, že som sa pri používaní musel načahovať za tlačidlami, som si vyvinul toto poranenie.“

Bonner však nie je jediný, komu sa prihodilo takéto poranenie. Trenéri tímu SA Spurs si totiž všimli, že podobné zdravotné problémy sa prihodili inému hráčovi už dávnejšie a je teda zrejmé, že hráči by si mali dávať pozor na to, aký veľký telefón si kupujú – môže sa to totiž odraziť na ich profesionálnom živote.

iphone-6-plus

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.