Zavřít reklamu

iPhone 6 ikona
Business Insider teraz získal zaujímavé informácie od naozajstného insidera, ktorý sa podelil s čitateľmi o tom, aké je to pracovať pre Apple. Článok začína hneď tým, aké náročné je udržať svoju pracovnú pozíciu v utajení. Konieckoncov, Apple sa vyznačuje v dnešnom svete práve tým, že udržuje svoje novinky v utajení a aj vďaka tomu sme sa dočkali úniku Apple Watch len jeden deň pred ich predstavením. Zamestnanci Applu majú zakázané hovoriť o tom, kde a na čom pracujú, nesmú o tom písať na svojom Facebooku a dokonca si nemôžete svoje objavy pripísať do CV, ak by ste sa rozhodli prejsť pod iného zamestnávateľa.

„Apple chce vydať produkt, s ktorým je každý šťastný a o ktorom nikto nič dovtedy nevedel. Nemôžete nikomu povedať o svojej práci. Nesmiete to povedať nikomu mimo vašej rodiny,“ povedal insider, ktorý sa predstavil ako Brad. Pracovný pohovor sa značne odlišuje od toho vo Facebooku alebo Google – bolo to pomerne jednoduché, ale zároveň to malo veľký vplyv na budúcu pracovnú pozíciu. Totiž, počas jednej či dvoch hodín ste rozprávali len o svojej bývalej práci. Keď nastala možnosť prijať prácu, okamžite tak učinil bez toho, aby sa zaujímal o mzdu. Tá sa napokon ukázala veľmi slušná, keďže interní zamestnanci zarábajú 38 dolárov na hodinu, čo predstavuje zhruba 6700 dolárov mesačne. Ďalej je treba si pripočítať platené nadčasy. Ak zamestnanec odpracuje viac ako 60 hodín týždenne, hodinová mzda sa zvýši o dvojnásobok. Zamestnanci navyše dostanú možnosť ubytovať sa v oblasti San Francisco Bay, kde budú bývať so svojimi kolegami. Ak sa ale rozhodnete bývať inde, Apple vám prepláca náklady do 1000 dolárov a v prípade že bývate mimo Bay Area, dostávate bonus vo výške približne 3300 dolárov, ktorý slúži práve na pokrytie nákladov na prepravu a iné účely.

iPhone 6

Apple udržuje tajuplnosť aj medzi jednotlivými oddeleniami, keďže tie sú od seba oddelené obmedzeným prístupom. Príkladom je napríklad dizajnérske štúdio, do ktorého sa dostane len málo ľudí, keďže tu vznikajú desiatky prototypov budúcich produktov, ako sú Apple Watch alebo iPhone 6s. Dôvod je, že Apple chce, aby boli aj samotní zamestnanci prekvapení z pripravovaných noviniek. Príkladom je práca istého zamestnanca, ktorý pracoval na 9.7″ displejoch pre nové zariadenie. Že sa jednalo o iPad, sa dozvedel až po dvoch rokoch, keď uvidel Steva Jobsa na pódiu. Napriek tomu sa ale v Appli môžu ľudia dočkať rôznych nezhôd. Dokonalým príkladom je iPhone 6.

iPhone 6 Display

Ako odhalil Brad, Jonymu Ivovi sa dizajn iPhone 6 príliš nepáči. Vadí mu najmä vyčnievajúci fotoaparát, ktorý je dodnes terčom kritiky a Jony sa na internom stretnutí vyjadril, že iPhone s vyčnievajúcim fotoaparátom nie je pekný. Apple sa ho ale nakoniec rozhodol použiť, aj keď fotoaparát rozpútal vojnu medzi dizajnérskym tímom a tímom, ktorý mal na starosti fotoaparát pre iPhone 6. Problém bol totiž v tom, že Jony chcel ultratenký dizajn, lenže ten by sa odrazil na horšej kvalite fotoaparátu. Druhý tím naopak navrhoval, aby bol telefón o niečo hrubší, než je dnes, lenže tento návrh, ako sa zdá, neprešiel. Namiesto neho dnes iPhone 6 ponúka vytŕčajúci fotoaparát.

iPhone 6 vs iPhone 5s

*Zdroj: Business Insider

Dnes nejčtenější

.