Zavřít reklamu

Siri iconPro některé Siri nemusím jistě představovat, ale pro jiné raději tak učiním. Jedná se o osobní chytrou asistentku na vašem iPhonu, iPadu a nyní i na Apple Watch, která umoňuje ovládat Apple zařízení pomocí hlasu a příkazů. Bohužel v součastnosti není rozšířena pro češtinu ani slovenštinu, a tak jsme nuceni použít buďto angličtinu nebo nějaký jiný, námi blízký jazyk. Siri samozřejmě patří ke společnosti Apple a k žádné jiné. Ostatní společnosti pak mají například Google Now, který samozřejmě patří ke společnosti Google a nebo asistentku Cortanu patřící k Microsoftu.

Co se však stane, když používáte třeba více zařízení od více výrobců? Najednou se totiž můžete splést a na iPhonu řeknete „Okay Google“, což je aktivování mobilního asistenta na zařízení s Androidem. Apple je na tuto situaci připraven a naučil Siri být trochu sarkastickou. Siri totiž odpoví: “Very funny, JMÉNO. I mean, not funny ‘ha-ha,’ but funny.” Něco podobného se stane, když si Siri spletete s asistentkou od Microsoftu, tedy s Cortanou a vyslovíte „Hi Cortana“, to vám Siri odpoví takto: “I think you’ve got the wrong assistant.”

Samozřejmě, že je to jen taková drobnost a v praxi vám k ničemu nebude. Maximálně si uvědomíte, že dáváte příkazy někomu jinému, než jste si původně mysleli a budete tudíž vědět, jaké příkazy můžete použít. Do budoucna doufáme, že Apple v Siri konečně přidá podporu pro češtinu a slovenštinu. Diktovat v těchto jazycích už totiž dnes na iOS zařízeních můžeme, a tak by se dalo očekávat, že Apple přidá i pár příkazů pro svojí asistentku. Poslední zpráva, ve které jsme vás informovali o tom, že Siri přešla na úplně nový systém, nám naznačuje, že se ji Apple věnuje a má s ní velké plány. Chtěl by ji také více vylepšit v tom smyslu, aby působila více jako člověk a dokázala vás po mapách navigovat mnohem přirozeněji, než doposud.

Siri 1
Siri 2

Dnes nejčtenější

.