Zavřít reklamu

windows-8-logoMicrosoft na tohtoročnej BUILD konferencii predstavil niekoľko noviniek. Mimo iného to je vydanie Visual Studio Code pre Mac, ktoré pôvodne slúžilo na programovanie aplikácií pre Windows. Verzia pre Mac však vývojárom umožní na svojom Macu programovať nové webové a cloudové aplikácie. Spoločnosť však oznámila aj to, že kancelárska sada Office bude podporovať cross-platformové prídavky. Navyše, tieto aplikácie budú kompatibilné nielen s Office pre Windows 10, ale aj s Office pre Mac, iOS a ďalšie platformy.

Tieto doplnky slúžia vlastne ako miniaplikácie od vývojárov tretích strán, ktoré budete môcť používať priamo v niektorej aplikácii z kancelárskej sady, bez nutnosti zapínať ju inde. Toto zahŕňa napríklad prídavok Uber pre Outlook, ktorý vám umožní zavolať si odvoz priamo v kalendári alebo PicHit vám pre zmenu umožní sťahovať obrázky z fotobanky priamo do rozpracovanej prezentácie v PowerPointe. Microsoft navyše odprezentoval tieto služby priamo na iPade a iPhone 6, čím len potvrdil, že mini-aplikácie budú dostupné všade. Podľa CEO Satyu Nadellu má byť táto integrácia spôsobom, ako urýchliž vykonávanie úloh bez nutnosti používať dve rôzne aplikácie. Vo výsledku sa tak z Office stáva nová platforma.

Spoločnosť tiež oznámila ďalšiu novinku. Nové Visual Studio bude podporovať funkciu, vďaka ktorej môžu vývojári veľmi jednoducho prekonvertovať svoju iOS/Android aplikáciu na aplikáciu pre Windows 10, ktorú môžu následne rozbehnúť na viacerých druhoch zariadení. Windows 10 je totiž systém, ktorý nájdete na PC, tabletoch, mobiloch alebo dokonca na Xbox One. Toto vo výsledku znamená, že ak budete nakupovať aplikácie pre Windows, nemusíte ich kupovať dvakrát, ale len raz. Konvertovanie Android aplikácií je ešte jednoduchšie, keďže Windows 10 disponuje vlastným subsystémom s podporou Javy a C++, na ktorých sú postavené aplikácie pre Android. Zdá sa teda, že Microsoft má naozaj veľké plány a pod vedením Satyu Nadellu robí naozaj tie správne rozhodnutia.

DSC_1210

*Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.