Zavřít reklamu

Photos os xVčerejší update OS X s označením 10.10.3 přinesl dlouho očekávanou aplikaci Photos. Ta byla doposud uvolněna společně s betaverzí systému jen pro registrované vývojáře, ke kterým se později připojili také veřejní testeři. Photos si tak mělo možnost vyzkoušet mnohem více uživatelů a díky tomu se s ní dříve seznámit. Mnozí si však počkali až na včerejší update a teprve teď objevují, co vše nová a v podstatě velice jednoduchá aplikace dokáže. Pokud mezi ně patříte také vy, pak zbystřete, jelikož následující návod vám může přijít vhod. Během následujících dní se můžete těšit na další podobné návody a rady ohledně Photos.

Jak už jste možná zaregistrovali, získání fotografií z Photos není úplně tak jednoduché, jak by si mohl každý myslet. Vlastně to jednoduché je, ale nezískáte tak plnohodnotný obrázek, ale jen její zmenšenou kopii. Pokud totiž označíte požadované fotografie ve Photos, stisknete klávesovou zkratku Cmd (⌘) + a poté si ve Finderu otevřete například složku Obrázky a stisknete Cmd (⌘) + V, tak se vám zkopíruje jen jakási zmenšená kopie obrázku a ne původní velikost, kterou byste pravděpodobně, jelikož ta by měla být i kvalitnější.

Jsou v podstatě dvě možnosti, jak získat fotografie z aplikace v plnohodnotném původním rozlišení. Tou nejjednodušší je zajisté ta, že si požadované fotografie v aplikaci Photos tažením je přetáhnete do složky ve Finderu. Překlikávat během tažení aplikací můžete mezi Finderem a Photos pomocí klávesové zkratky Cmd (⌘) + TAB.

Další možností je využít export, který nabízí přímo aplikace Photos. Označíte si fotografie a nahoře zvolíte Soubor –> Exportovat –> Exportovat fotografie… a následně si zvolíte, v jakém formátu se mají fotografie exportovat, jakou mají mít kvalitu a velikost, jaká data mají obsahovat a jestli se mají vložit do podsložky okamžiku. Po potvrzení toho všeho si zvolíte umístění exportu a je to. Tento proces je poněkud zdlouhavější, než výše popsaný, avšak nabízí mnohem více možností.

Photos export

Dnes nejčtenější

.