Zavřít reklamu

Apple Watch Edition - iconZhruba 20 vývojářů má denně přístup do tajných laboratoří Applu v kalifornské Sunnyvale, kde testují nejnovější produkt společnosti a to Apple Watch. Apple nedávno povolil všem vývojářům vyvíjet své aplikace pro Apple Watch, které mohou Applu poslat ke schválení a ten je zařadí do App Storu pro Apple Watch, odkud si je potom budou moci cílový zákazníci stáhnout. Apple Watch však nejsou prozatím v prodeji, proto nemají vývojáří k jablečným hodinkám přístup a nemohou si svoji aplikaci na reálném produktu přímo vyzkoušet.

Apple takto umožňuje vývojářům testovat aplikaci ve svých laboratořích. Není však vůbec jednoduché se tam dostat, jelikož Apple si vybírá vývojáře dle vlastního uvážení a ti jsou pak v laboratořích přísně hlídáni a mají jen omezené možnosti. Vývojáři si totiž musí zakrýt kamery svých iPhonů a jsou povinni podepsat s Applem smlouvu o mlčenlivosti.

Mnoho vývojářů však svoji aplikaci na reálných Apple Watch nebudou moci vyzkoušet dříve, než 24. dubna, kdy začne jejich prodej a musí se tedy do té doby spokojit se simulátorem, který naleznou ve WatchKit, který je součástí Xcode pro Mac. Kvůli tomu se vývojáři musí zaměřit spíše na to, aby jejich aplikace nabízely méně sofistikované možnosti, jelikož ty složitěší mohou přidat až poté, co se začnou Apple Watch oficiálně prodávat.

Vývojáři se také zmiňují o tom, že vývoj aplikací pro Apple Watch je výrazně těžší, než tomu bylo v minulosti u iPhonu nebo u iPadu. Největší překážkou je totiž malý displej, na který je těžké zobrazit informace co nejpřehledněji. Další velkou změnou je také korunka hodinek a Force Touch displej, který přidává nové možnosti ovládání, na které nejsou vývojáři doposud zvyklí.

Apple Watch app

*zdroj: appleinsider

Dnes nejčtenější

.