Zavřít reklamu

apple_computer_logoTisková zpráva: Světovou jedničkou mezi výrobci výpočetní techniky, do které se řadí nejen počítače, ale i přehrávače hudby, mobilní telefony a tablety, je bezesporu americká firma Apple. Tato firma své výrobky, které jsou nejen uživatelskyvelmi přívětivé, ale i krásné, funkční a fungující, nejvíce přiblížila lidem.

Firma Apple byla první, která „zavřela“ počítač do malé skříňky, dala mupřívětivou podobu, první začala používat myš, vytvořila systém s intuitivním ovládáním, od začátku používala tzv. okna (windows), vymyslela počítač a obrazovku v jednom (iMac),vymyslela jednoduchý́ hudební přehrávač (iPod), přišla s revolučním telefonem (iPhone),zpopularizovala tablet (iPad), uvedla v praxi obchod s hudbou iTunes…

Její zakladatelé (Steve Jobs a Steve Wozniak) však neměli začátky jednoduché – aby se vůbec mohli pustit do výroby, a to zprvu v garáži, museli prodat svůj majetek. Za tyto první počítače jsou dnes sběratelé ochotni dát milionové částky. Je zajímavé sledovat vývoj této firmy od počátku až do nedávné minulosti.

Nenechte si uniknout tuto jedinečnou příležitost a přijďte se podívat, máte se na co těšit. Počítače a ostatní produkty firmy Apple  od těch raných až po současné budete mít možnost spatřit na výstavě, která se uskuteční v historických prostorách barokního zámku Slavkov – Austerlitz od 26. března do 14. června. Svoji sbírku představí Bedřich a Pavel Malečkovi ze Slavkova u Brna.

apple-II-02

Dnes nejčtenější

.