Zavřít reklamu

Apple WatchApple už pred svojim prvým tohtoročným eventom začal pozývať vývojárov do tajného vývojového laboratória v kalifornskom Sunnyvale, v ktorom prebiehal vývoj aplikácií Apple Watch. Všetko samozrejme riadil Apple a preto vyvolení vývojári dostali pozvánky so žiadosťou o rezervovanie času, kedy plánujú Applu odhaliť svoje prvé aplikácie a otestovať ich na hodinkách predtým, než sa začnú predávať. Všetko malo prebiehať v utajení, no Apple Watch a v mobiloch už máme aplikáciu s obchodom, takže niektorí vývojári sa rozhodli so svetom podeliť so zážitkom, ktorý sa stane len raz za niekoľko rokov.

Ako sa dalo čakať, Apple zabezpečil v tomto stredisku naozaj vysokú úroveň ochrany. Ochranka bola vždy pripravená zasiahnuť a vývojári sa dostali dnu až potom, ako od Applu obdržali odznak, ktorý museli nosiť po celý čas. Vstup do laboratória blokujú dve bezpečnostné dvere, ktoré vyžadujú elektrickú kartu. Po vstupe spoločnosť požiadala vývojárov, aby skryli svoje kamery a nechali si tašky na poličkách. Vývojári tiež mali prísny zákaz spárovať svoj iPhone s testovacími jednotkami Apple Watch. Bonusom je už len to, že ak vývojár chcel ísť na WC alebo po kávu, ochranka skontrolovala, či vývojári neodchádzajú s hodinkami na ruke.

V samotnom laboratóriu sa nachádzalo 5 radov dlhých stolov, pričom ku každému stolu si mohlo sadnúť až 10 vývojárov. V sídle boli ďalej dostupní piati inžinieri z Applu, ktorých úlohou bolo pomáhať vývojárom s dolaďovaním svojich aplikácií. Samozrejmosťou u nich bolo, že inžinieri mali prehľad a vedeli poradiť a vyriešiť problémy. Zaujímavosťou je, že vývojári mali možnosť testovať svoje aplikácie na 42mm Apple Watch Sport a 38mm model dostali na požiadanie. Môže to znamenať, že primárnou voľbou bude práve 42mm? Vývojári naznačujú, že to tak môže byť, kedže hodinky boli jednak extrémne ľahké a ich veľkosť bola „ideálna“ – ani príliš veľká, ani príliš malá. Navyše potvrdzujú, že čítanie správ je na modeli, ktorého displej je len o 4 milimetre väčší, oveľa pohodlnejšie. Vývojári si obľúbili práve tento model.

Vývojári ďalej pochvaľujú softvér a vravia, že Watch OS je narozdiel od konkurenčných platforiem (Android Wear, Samsung Tizen) plynulý a sú to práve animácie, ktoré odlišujú Apple Watch od konkurencie. Funkcia Handoff má údajne fungovať veľmi dobre a umožní presunúť úlohy z hodiniek do iPhonu naozaj rýchlo. Siri má byť na hodinkách fenomenálna. Vývojárska verzia, ktorá je prakticky identická s komerčnou verziou, má naozaj celodennú výdrž batérie, pričom tento vývojár s nimi pravidelne odosielal správy a testoval svoju aplikáciu. Nielen, že mu batéria vydržala celý deň, ale ešte vraj ostalo niekoľko %: „Keď Apple vraví o celodennej výdrži batérie, platí to.“

Apple Watch
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.